Real Madrid: 1 - Barcelona: 3

İspanya La Liga`nın 16.

hafta maçında Real Madrid, kendi evinde Barcelona`ya 1 - 3 mağlup olmaktan kurtulamadı. Barça, bu galibiyetle Real Madrid`le puanını eşitledi, averaj ve bir maç fazlasıyla liderliğe oturdu. Barcelona`yı en son ligde, kendi evinde 7 Mayıs 2008`de 4-1`lik skorla geçen Real Madrid, o tarihten beri yaptığı 7 karşılaşmadan 6 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı.
80 bin kişilik Santiago Bernabeu stadında oynanan maça hızlı başlayan Real Madrid, Karim Benzema`nın 1. dakikadaki golüyle öne geçti. Kaleci Valdez`in hatası sonucu, Mesut Özil`e gelen top bu oyuncunun vuruşunda defansa çarpıp Benzema`nın önünde kalınca, Barcelona maça 1-0 geride başladı. Bu gol aynı zamanda El Clasico tarihinin en hızlı golü olarak kayıtlara geçti.
Golden sonra üst üste ataklar geliştiren Barça, 29. dakikada eşitliği yakaladı. Orta sahayı çalımlarla geçen Lionel Messi`nin pasında topla buluşan Alexis Sanchez, Casillas`ın sağından ağları havalandırdı.
İlk yarı 1-1`lik skorla sona ererken, ikinci yarıya hızlı başlayan taraf Barcelona oldu. 52. dakikada Xavi`nin ceza sahası dışından yaptığı vole vuruşu Marcelo`ya çarpıp ağlarla buluştu; 2-1.
Dakikalar 65`i gösterdiğinde sağ kanattan Alves`in yaptığı ortaya kafayı vuran Cesc Fabregas takımını 3-1 öne geçirdi.
İlerleyen dakikalarda her iki takımın çabaları gol getirmeyince maç bu skorla sona erdi.
Öte yandan Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho, milli oyuncular Nuri Şahin ve Hamit Altıntop`a El Clasico`da forma şansı vermedi.