‘spor Başkenti Unvanı Bizi 2020 Olimpiyatları’na Götürecek’

Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen törenle 2012 Avrupa Kültür Başkenti unvanını alan İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve beraberindekiler İstanbul’a döndü.

2012 yılında sporun nabzının İstanbul’da atacağını belirten Başkan Topbaş, “Bu tip organizasyonlar bizi 2020 Olimpiyatları’na götürecek olan yol haritasıdır.” diye konuştu.
Avrupa Parlamentosu’nda (AP) yapılan Avrupa Spor Başkenti devir teslim törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, bayrağı Valencia Belediye Başkanı Rita Berbera Nolla’dan devraldı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın da katıldığı törene, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, İstanbul Milletvekili Hakan Şükür ve eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay da iştirak etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş akşam saatlerinde Barcelona’dan Atatürk Havalimanı’na geldi.
Bir basın toplantısı düzenleyen Topbaş, İstanbul’un bu unvanı hak ettiğini söyledi. İstanbul’da herkesin sporla birlikte yaşamayı arzu ettiğini aktaran Topbaş, “7’den 70’e herkesin sporla birlikte yaşamasını arzuluyoruz. Bir milyarı aşkın yatırımımız spor üzerine. Uluslar arası organizasyonlarda İstanbul büyük başarılar gösteriyor. Liverpool- Milan Şampiyonlar Ligi final maçını burada izlemiştik. Kentimiz artık dünyada marka şehir haline geldi.” dedi.

Dünyanın neresine gidersek gidelim Türkiye ve İstanbul’daki gelişmelerin yakından takip edildiğini dile getiren Topbaş, bu durumun Türkiye’nin etkin bir güç hale geldiğini gösterdiğini vurguladı.
2012’de sporun nabzının İstanbul’da atacağını belirten Topbaş, “2012 Avrasya Maratonu’na Avrupalıları davet ettik. Bunlar, İstanbul’un marka değerini arttıran önemli organizasyonlar. Bu tip etkinlikler bizi 2020 Olimpiyatları’na götürecek yol haritasıdır.” ifadelerini kullandı.