Mehmet Kızıl:takımın Kötü Gidişatını Fırsat Bilen Gaziantep Düşmanları Var

Gaziantepspor Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Mehmet Kızıl, takımın kötü gidişatını fırsat bilen Gaziantep düşmanlarının olduğunu söyledi.

Gaziantepspor’da son 2 yıldır bütün girdi çıktıların bankayla yapıldığını kaydeden Kızıl, “Bizim hesabını veremeyeceğimiz hiçbir kuruş yok.” dedi.
Kızıl, takımın son durumu ve geçtiğimiz günlerde maliye müfettişleri tarafından yapılan inceleme ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gaziantepspor olarak şuan ligde arzu etmedikleri bir yerde olduklarını belirten Kızıl, şöyle konuştu:
“Gaziantepspor hem camia olarak hem kadro olarak bulunduğu yeri hak etmiyor. Futbolda bunlar var. İtalya’da İnter yaşıyor. Netice itibariyle bizim takım yıldızlar topluluğuna sahip bir takım. Biz en kısa zamanda bulunduğumuz yerden çıkacağımızı umuyoruz. Tabi öncelikli hedefimiz Samsun maçı. Önümüzdeki 5 maçta 5’te 5 yapmak istiyoruz.”
Kulüple ilgili yapılan incelemeye de değinen Kızıl, Gaziantepspor’un kötü gidişatını fırsat bilen Gaziantep düşmanları olduğunu söyleyerek, “Bunlar Gaziantepspor kötü gittiği zaman ortaya çıkan insanlar. Bunların gayretiyle yapılmış bir şikâyet var.” ifadelerini kullandı.
Kızıl, şikâyet konusunun Tabata ve İsmail’in paraları olduğunu, bunların da zaten bankalarla kulübe gelmiş paralar olduğunu dile getirdi. Kulüplerin başkanlığını yapıp da kulüpleri geçim kaynağı yapmış zihniyetlerin olduğunu ancak bunu Gaziantep şehri için söylemediğini aktaran Kızıl, Gaziantepspor kulübünün bu tür bir yönetim anlayışıyla yönetilmediğini vurguladı.
Kızıl, “Acaba Gaziantep kötü giderken bir saldırı yapıp da ‘Kulübü acaba ele geçirip de biz de geçim kaynağı yapamaz mıyız’ şeklinde düşünen bir kesim var. Bu kesimin vermiş olduğu bir uğraş. Zaten bizim Gaziantepspor’da son 2 yıldır bütün girdi çıktılar bankayla yapılıyor. Bizim hesabını veremeyeceğimiz hiçbir kuruş yok.” değerlendirmesinde bulundu.
Gaziantep şehrinde çok değerli insanların olduğunu, hepsinin de Gaziantepspor’un arkasında olduğunu söyleyen Kızıl, “Hepsi gayet güzel bir şekilde Gaziantepspor’un arkasında. Ama böyle Gaziantepspor’u ele geçirip de ‘Acaba yolumu orada bulamaz mıyım’ şeklinde ya da bizlerden ‘Acaba şu şikayeti yapmasam 50-100 bin dolar koparamaz mıyım’ anlayışında olan birkaç tane Gaziantep düşmanının işi bu.`` diyerek, şöyle devam etti:
``Gaziantep şehri de taraftarı da bundan lütfen uyansın. Gaziantepspor emin ellerde. Bizim hiç yoksa şirketin 4-5 trilyon cebinden harcadığı, faturalandırmadığı, Kızıl ailesinin cebinden karşıladığı Gaziantepspor giderleri var. Biz öyle Gaziantepspor’un gelirine ihtiyacı olan bir aile değiliz. Bugün, gelecek seneki Kızıl grubunun yatırım programında 500 milyon dolarlık bir yatırım var. Kulüplerin toplam gelir bütçesi 20-25 trilyon civarında. Keza, şuanda sahip olduğumuz takımın bırakın bonservisini, aylıkları, ücretleri ve kulübün idaresiyle minimum 35 trilyon gideri olan bir kulübüz.”