Rusya’da Polis, Holiganların Kavgasını Zor Ayırdı

Rusya’nın başkenti Moskova’da Spartak Moskova ve Dinamo Moskova futbol karşılaşmasında alınan geniş güvenlik önlemlerine rağmen fanatikler kavga etmekten geri durmadı.



Polis amirleri, Spartak ve Dinamo taraftarlarını stadyuma girmeleri için farklı yollardan hareket etmesi talimatını verdi. Güvenlik görevlilerinin, girişlerde tüm taraftar ve fanatiklerin üzerini didik didik araması da gözlerden kaçmadı.

Spartak taraftarı Sergey, “Şunu da itiraf ediyoruz ki her iki taraf arasında bazen hoş olmayan davranışlar ortaya çıkıyor. Fakat bugün böyle şeylerin yaşanmamasına çalışacağız.” dedi. Dinamo tarattarı Vyaçeslav ise, “Banliyö treninden çıkan Spartak ve Dinamo taraftarları kendi tutamayarak birbirine girdi.” diye konuştu.


Polislerin geniş güvenlik önlemlerine rağmen, fanatikler arasındaki kavga kameralara da yansıdı. Kavga eden fanatikler daha sonra özel polis gücü OMON birliklerinin devreye girmesiyle etkisiz hale getirildi. Polis atlı birlikleri de holiganların aşırı eylemlerine müdahalede bulundu.