Galatasaray'da Aurelio sürprizi

Galatasaray, devre arasındaki takviyeler için kolları sıvadı.

10 hafta sonunda sol kanatta ciddi sıkıntı yaşayan Galatasaray’a Liverpool’un tecrübeli beki önerildi. Brezilyalı oyuncunun düşük maliyeti transferin gerçekleşme olasılığını artırıyor...

Milliyet gazetesinin haberine göre, Galatasaray, devre arasındaki takviyeler için kolları sıvadı. Sol beke Brezilyalı bir transfer yapılacağını yakın çevresine açıklayan Başkan Ünal Aysal’ın işaret ettiği ismin son yıllarda yakın ilişki içinde olduğu Liverpool’un Brezilyalı oyuncusu Fabio Aurelio olduğu ortaya çıktı.

Galatasaray'da Aurelio sürprizi

Premier Lig’de nisan ayında Arsenal maçında sakatlanan ve iyileşmesine karşın Kenny Daglish’in, İspanyol sol bek Jose Enrique’yi tercih etmesi nedeniyle ayrılık kararı alan 32 yaşındaki oyuncu için girişimlerin başladığı belirtildi.

Türkiye pazarıyla yakın ilişki içinde olan menajer Juan Figer’in Aurelio’yu sarı-kırmızılılara önerdiği, Teknik Direktör Fatih Terim’in kararına göre Brezilyalı futbolcunun devre arasında transfer edilebileceği öğrenildi. Hakan Balta’nın yükselen performansına karşın Riera’nın verimsizliği yüzünden sol kanattan atak geliştiremeyen sarı-kırmızılılarda, Çağlar’ın da yetersiz kalması üzerine sol bek transferi konusunda kesin karar alındığı bildirildi. Aurelio için 2 milyon euro bonservis ücreti istendiği, bu yüzden transferin gerçekleşme olasılığının yüksek olduğu vurgulandı.

Bu arada sarı-kırmızılılarda, forvet için Palvyuchenko ve Berbatov isimleri üzerinde çalışılırken, iki oyuncunun da yüksek maliyeti dikkat çekiyor. Takımlarında huzursuz olan iki oyuncunun da uzun vadeli sözleşme ve senelik 4 milyon eurodan aşağıya inmedikleri belirtildi.

İTALYA'DAN MÜJDELİ HABER
Galatasaray'a Çizme'den müjdeli haber geldi!..

İtalya Serie A ekiplerinden Inter'in Arjantinli yıldızı Diego Milito, geleceğiyle ilgili Çizme basınına açıklamalarda bulundu.

32 yaşındaki forvet oyuncusu, Inter'de son derece mutlu olduğunu, ancak takımdan ayrılabileceğini de belirterek, "Halen Inter'de forma giyiyorum ve kulübümü seviyorum. Ancak futbolda neyin ne olacağız belli olmaz. Inter'den ayrılır mıyım bilmiyorum, zaman gösterecek" dedi.

Inter'le 2014 yılına kadar sözleşmesi bulunan Diego Milito'yla Galatasaray'ın yanı sıra eski kulübü Genoa da yakından ilgileniyor. Sarı-kırmızılılar sezon öncesi de Arjantinli yıldızı kadrosuna katmak istemiş, ancak bu transfer gerçekleşmemişti.

2008-09 sezonunda Genoa forması altında 26 gol atınca 25 milyon euro karşılığında Inter'e transfer olan tecrübeli futbolcu, 2009-10'da Serie A'da 22, Şampiyonlar Ligi'nde 6 gol attı ve Inter'in çifte şampiyonluğunda başrolü oynadı.