Kayserispor fırtınaya kapıldı

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor sahasında Kayserispor'U 2-1 yendi.

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor sahasında Kayserispor ile karşı karşıya geldi. Bordo mavili ekip gol krallığına koşan yıldız oyuncusunun iki kritik golüyle mücadeleden 2-0 galip ayrılmayı başardı taraftarına güzel bir bayram hediyesi verdi.

Spor Toto Süper Lig 10. hafta karşılaşmasında Trabzonspor, kendi sahasında Kayserispor'u ağırladı.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Trabzonspor 2-1 kazanarak haftayı üç puanla kapattı.

Karşılaşmada Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 29 ve 74. dakikalarda Burak Yılmaz kaydetti. Kayerispor'un 88. dakikada James Troisi ile bulduğu gol ise teselliden öteye gidemedi. Öte yandan Milli futbolcu Burak Yılmaz'ın 59. dakikada serbest vuruştan yakaladığı pozisyon çizgiyi geçmesine rağmen gol değeri kazanmadı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor 19 puana yükselirken Kayserispor ise üst üste 3. mağlubiyeti almasının ardından 10 puanda kaldı. Milli maçlar nedeniyle lige verilen aranın ardından bordo mavili ekip Mersin İdmanyurdu deplasmanına konuk olurken Kayserispor ise sahasında Orduspor'u ağırlayacak.

FERHAT VE ALANZINHO SÜRPRİZİ
Spor Toto Süper Lig'de sahasında Kayserispor'u konuk eden Trabzonspor'da, teknik direktör Şenol Güneş, Ferhat ve Alanzinho'ya ilk 11'de görev verdi.

Güneş, 18 kişilik maç kadrosunda yer almayan Slovak oyuncu Cech'in yerine genç oyuncu Ferhat'a, yedek soyundurduğu Adrian'ın yerine de Alanzinho'ya görev vererek, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki CSKA Moskova maçına göre iki değişiklik yaptı.

Hafta içinde antrenmanda sakatlanan Henrique yedek kulübesinde yer alırken, Onur ve Zeki olmak üzere iki kaleci de kulübede oturdu. Zeki'nin TFF'nin kuralları gereği altyapıdan yetişen bir genç oyuncunun kadroda bulundurulması zorunluluğu nedeniyle kadroya alındığı belirtildi.

HIZLI BAŞLANGIÇ
İki takım da karşılaşmaya hızlı ataklarla başladı. Trabzonspor takımı özellikle Alanzinho'ya ile orta alanı kullanarak hücumlarını gerçekleştirdi. Kayserispor ise Amrabat ile birlikte sol kanadı etkili kullanırken maçın ilk tehlikeli atağı ev sahibi ekipten geldi.

7. dakikada Alanzinho Burak'tan aldığı pasta kaleci Navarro ile karşı karşıya kaldı. Navarro'yu çalımlayıp golünü atmak istedi ancak topu ayağından fazla açarak pozisyonunu kaybetti.

BURAK YİNE DURMADI
Orta alan mücadelesi şeklinde geçen mücadelede iki takım da karşılıklı ataklar bulurken maçta sessizliği bozan isim gol krallığı yarışında da zirvede bulunan Burak Yılmaz oldu.

29. dakikada orta alanın sağ bölümünde Colman'ın ara pası ile savunmanın arkasına kaçarak topun sahibi olan Alanzinho suratle ceza alanına girdi ve pasını çıkardı. Burak Yılmaz için de topu boş kaleye yuvarlamak çok zor olmadı. 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmayınca mücadelenin ilk 45 dakikası 1-0'lık Trabzonspor üstünlüğü ile sona erdi.

MÜTHİŞ POZİSYONLAR
İki takım da ikinci yarıya hızlı başlayarak temponun bir anda yükselmesini sağladı. Önce Kayserispor, ardından da Trabzonspor takımları girdikleri önemli gol pozisyonlarıyla gole oldukça yaklaştılar.

Maçın 54. dakikasında sol kanatta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım, ceza sahası içine ortaladı. Ceza sahası içinde Amrabat ve Ömer Şişmanoğlu'nu sıyıran topu Trabzonspor savunması uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın 54. dakikasında ise bu kez Trabzonspor gole yaklaşan taraf oldu. Alanzinho sağ kanattan ceza alanına girdi. Savunmayı geçti ve pasını çıkardı. Kayserispor kalecisi Navarro önce Burak'ın vuruşunu ardından da Halil'in vuruşunu mükemmel kurtararak mutlak bir golü önledi.

ÇİZGİYİ GEÇTİ AMA...
Müthiş bir tempoyla ilerleyen mücadelenin 59. dakikasında uzun süre konuşuacak bir pozisyon yaşanandı. Ceza sahası sağ çaprazında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Burak Yılmaz barajın üzerindebn sert bir şutu kaleye gönderdi. Top kaleci Navarro'nun bakışları arasında önce üst direğe ardından kale çizgisinin içine çarparak oyun alanına döndü. Hakem Halis Özkahya yardımcı hakemin kararına uyarak pozisyonu devam ettirdi.

AVNİ AKER'İ COŞTURAN GOL!
Çizgiyi geçen topun gol değeri kazanmamasının ardından karşılaşmada sinirler gerildi. Her faul kararının ardından Avni Aker tribünleri ve futbolcular hakem Halis Özkahya'ya tepkilerini gösterdi. Ancak verilmeyen gole rağmen Kayserispor kalesine baskılarını sürdüren Trabzonspor takımı ikinci golü yıldız futbolcusu Burak Yılmaz ile buldu.

74. dakikada Adrian'ın sağ çaprazda hareketlenen Zokora'ya pasını Fildişili oyuncu ceza sahası içine müthiş indirdi. Kale penaltı noktası üzerinde topu önünde bulan Burak Yılmaz bekletmeden topu kaleye gönderdi ve Kayserispor kalecisi Navarro'yu ikinci kez avladı: 2-0

TROISI'DEN GEÇ GELEN GOL
Karşılaşmada son dakikalara girilirken Kayserispor takımı rakibinin savunmasında yakaladığı boşluğu iyi değerlendirdi ve farkı bire indirdi.

87. dakikada Ceza alanı içerisinde Ömer ile çok iyi bir duvar pasına giren Troisi kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı. Hafif sol çaprazdan ayağının içi ile topu sağ köşeye gönderen Troisi gole imzasını da atmış oldu. 2-1

Karşılaşmanın kalan dakikalarında oyunun kontrolünü eline alan Trabzonspor mücadeleyi 2-1 galip tamamladı.


Trabzonspor 2 - 1 Kayserispor

MAÇTAN DAKİKALAR

M.S. Bir başka canlı anlatımda daha birlikte olmak üzere herkese iyi akşamlar.
M.S. İkinci yarı adeta nefesleri kesen karşılaşmada her iki ekip de seyir zevki açısından oldukça iyi bir maç çıkarırken üç puanı kazanan ekip Trabzonspor puanını 19'a yükseltti. Kayserispor ise 10 puanda kaldı.
M.S. Ve karşılaşma sona erdi. Trabzonspor karşılaşmayı 2-1 kazanmayı başardı.
M.S. Ve karşılaşma sona erdi. Trabzonspor karşılaşmayı 2-1 kazanmayı başardı.
90' Gözler artık Halis Özkahya'da her an son düdük gelebilir.
90' Trabzonspor'da Serkan Balcı yerini Mustafa Yumlu'ya bıraktı.
90' Kullanılan korner, ufak bir karambolün ardından uzaklaştırıldı.
90' Hasan Ali Kaldırım sol kanattan çok iyi ortaladı. Tolga parmaklarının ucu ile topu kornere gönderdi.
90' Karşılaşmanın sonuna 3 duraklama dakikası eklendi.
89' Kayserispor'da Eren, Adrian'a yaptığı faul sonucu sarı kart gördü
88' Trabzonspor'da Colman yerini Aykut Akgün' bıraktı.
87' GOOOLLL! James Troisi'nin golü ile Kayserispor farkı bire indirdi; 2-1
87' Alanzinho ara pası ile topu Burak'la buluşturmak istedi ancak savunma izin vermedi.
86' Amrabat ceza alanı içerisinde doğru sağ kanattan ortaladı ancak top doğrudan auta çıktı.
85' Kayserispor sağ kanattan kaptığı topu kalecisi Navarro'ya kadar döndü.
84' Trabzonspor tek paslar ile topu oyun alanı içerisinde adeta dolaştırıyor.
83' Amrabat'ın zayıf savunma yönünden faydalanan Celutska ikinci yarı sol kanattan birçok bindirme yaptı bugün.
82' Celutska sol kanattan ceza alanına geldi. Pasını çıkardığı yerde kendi takım arkadaşları değil Kayserispor savunması vardı.
81' Alanzinho kaleyi yokladı ancak Navarro başarılıydı.
80' Trabzonspor'lu taraftarlar tribünde "meksika dalgası" yaparak 2-0'lık üstünlüğün keyfini sürüyor.
79' Okay Yokuşlu ceza alanı dışından kaleyi yokladı. Gönderdiği şut Tolga'da kaldı.
78' Hasan Ali Kaldırım Ömer Şişmanoğlu ile duvar pası yaparak göbekten ceza alanına girmek istedi ancak araya giren isim Colman oldu.
77' Kayserispor sağ kanattan Amrabat ile atak geliştirmek istedi ancak Trabzonspor savunması izin vermedi.
76' Alanzinho orta alanda düşürüldü ve faul ev sahibi ekibin.
75' İkinci golün ardından Trabzonsporlu taraftarların desteği daha da arttı.
74' Adrian'ın orta sahadan gönderdiği uzun pası ceza alanı sağ çaprazında Zokora tek pas ile penaltı noktasındaki Burak Yılmaz'a çıkardı. Burak da ayağının içi ile topu sağ köşeye gönderdi ve Navarro'yu ikinci kez avladı.
74' GOOOLLL! Trabzonspor 2-0 yaptı. Gol yine Burak Yılmaz...
73' Kayserispor sağ köşe gönderine yakın bir noktadan serbest vuruş kullandı ancak top Tolga'da kaldı.
72' Celutska iki şık çalımın ardından topu ceza alanı içerisinde Burak'a çıkardı. Burak da Halil ile oynadı ancak devam eden pozisyonda top savunmaya kadar geri döndü.
71' İkinci yarı neredeyse pozisyonsuz bir dakika geçmedi.
70' Amrabat sağ kanatta Zokora ile girdiği pozisyonda faul bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi.
69' Ceza alanı yayının tam ortasından bir serbest vuruş kullandı Burak. Ancak şutu barajdan gelen Kayserili oyuncudan döndü. Burak Kayserili oyuncunun düdükten önce hareket ettiği iddiasındaydı.
68' Alanzinho suratle ceza alanına hareketlendi. Santana arkadan yaptığı müdahale sonucu hem tehlikeli bir noktada faul yaptı hem de sarı kart gördü.
67' Burak Yılmaz, Khizanishvili'yi geçemedi sağ kanatta faul bekledi ancak Özkahya aynı fikirde değil.
66' Kayserispor'da Cem Sultan yerini James Troisi'ye bıraktı.
64' Oyun bu dakikalarda oldukça hızlandı ve taraftar da maça dahil oldu adeta.
63' Colman duran topu Burak'a pas olarak kullandı. Burak'ın şutu auta çıktı.
62' Navarro ceza alanı sağ bölümüne gelen topu ceza alanı dışında tuttuğu için endirekt serbest vuruş kazandı ev sahibi ekip.
61' Halis Özkahya yedek kulübesindeki Aykut'a itirazlarından dolayı sarı kart gösteriyor.
60' Amrabat'a yaptığı faul sonrası Celutska sarı kart gördü.
59' Hakem Trabzonspor'un direkten içeriye giren topunu gol olarak saymadı.
58' Trabzonspor çok tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanıyor.
57' İnanılmaz bir gol kaçtı Trabzonspor adına. Alanzinho sağ kanattan ceza alanına girdi. Savunmayı geçti ve pasını çıkardı. Navarro önce Burak'ın vuruşunu ardından da Halil'in vuruşunu mükemmel kurtardı.
55' Alanzinho sol kanattan kaçan Celutska'ya çok iyi bir pas çıkardı. Celutska ceza alanı içerisinde Adrian'a verdi pasını. Oldukça müsait bir durumda Adrian'ın vuruşu kalenin yanından auta çıktı.
54' Kayserispor'da Riveros yerini Okay Yokuşlu'ya bıraktı.
54' Hasan Ali Kaldırım sol kanattan kaleye paralel çok iyi bir orta yaptı. Kale ağzı içerisinde ne Amrabat ne Ömer topa dokunamadı. Mutlak bir gol kaçtı.
52' Pekarik savunmadan kaptığı topla süratle çıktı. Ömer'in önüne bıraktı. Ömer topu kontrol edip ceza alanı dışındaki müsait arkadaşına atmak istedi ancak savunma araya girdi.
51' Trabzonspor ikinci yarıya oldukça hareketli başladı.
50' Adrian sağ kanattan kaçan Halil'e çıkardı pasını. Halil ceza alanına doğru yerden ortaladı. Burak penaltı noktasının hafif gerisinden topun gelişine vurdu ancak top auta çıktı.
48' Burak Yılmaz savunmanın arkasında topla buluştu. Navarro adeta bir stoper gibi çıktı ceza alanı dışına ve Burak'ın şutunu ayakları ile engelledi. Devam eden atakta Burak, Adrian'a gönderdi topu. Adrian tekrar Burak'a çıkarmak istedi bu arada Kayserispor savunması araya girdi ve topu uzaklaştırdı.
48' Hasan Ali Kaldırım sol kanatta topla buluştu ancak Giray araya girdi ve topu taca gönderdi.
47' Khizanishvili ceza alanı içerisinde büyük bir hata yaptı topu Burak kaptı ancak pozisyondan gol sesi çıkmadı
46' Kayserispor'da Gökhan Ünal yerini Ömer Şişmanoğlu'na bıraktı
46' İkinci yarı Trabzonspor'un vuruşu ile başladı.
D.A. Trabzonspor'da savunmanın arkasına atılan paslar tehlike yaratırken Ferhat Öztorun topsuz alanda sakatlanarak yerini Adrian'a bıraktı.
D.A. Kayserispor ilk yarıda Amrabat ve Cem Sultan ile birçok atak geliştirdi ancak hiçbirini sonuçlandıramadı.
D.A. Ve ilk yarının son düdüğü geldi. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 sona erdi.
46' İlk yarının sonuna 1 dakika eklendi.
45' Zokora Burak ile oynadı ancak Burak'ın tek pasını gönderdiği bölgede hiçbir Trabzonspor'lu yoktu.
44' Trabzonsporlu taraftarlara yağmurluk dağıtılıyor.
43' Trabzonspor atağa kalkarken Cem Sultan Serkan Balcı'yı düşürdü ve bu hareketi sonrası sarı kart gördü.
42' Trabzonspor Kayseri yarı alanının ortasından bir serbest vuruş kullandı. Arka direğe doğru gide topa hiçbir Trabzonspor'lu yetişemedi ve top doğrudan auta çıkdı.
41' Amrabat bir önceki pozisyonda kendisine faul yapıldığını düşünüyordu ancak hakem oyunu devam ettirdi bu yüzden itirazını sürdürdü ve Halis Özkahya'dan uyarı geldi.
40' Amrabat sağ kanada geçti. Cem Sultan ise sol kanada.
38' İnanılmaz bir gol kaçırdı Kayserispor. Amrabat sağ kanada geçti ve hemen tehlike yarattı. Ceza alanına girip çıkardığı pasla Gökhan buluştu topla ancak Gökhan çok kötü vurdu ve top auta çıktı.
36' Kayserispor uzunca bir süre geride paslaştıktan sonra topu Furkan'la buluşturdu. Furkan içeriye girdi ancak topu Trabzonspor savunması kornere gönderdi. Kullanılan kornerden ise bir tehlike doğmadı.
35' Orta alanda her iki ekip de top kayıpları yaptı. Önce Pekarik ardından Colman. Ancak top son olarak Trabzonspor'da kaldı.
34' Kayserispor atak yapmakta zorlanıyor son 2 dakikadır.
33' Trabzonspor yarı sahasının sol bölümünde Serkan Balcı'nın müdahalesi ile Amrabat yerde kaldı faul Kayserispor'un.
32' Serkan Balcı sağ kanattan ortaladı ancak top kaleci Navarro'da kaldı.
31' Amrabat sol kanattan içeriye doğru ortaladı ancak top hiçbir Kayserili oyuncuya ulaşamdan auta çıktı.
29' Orta alan sağ bölümünde Colman'ın ara pası ile savunmanın arkasına kaçarak topun sahibi olan Alanzinho suratle ceza alanına girdi ve pasını çıkardı. Burak Yılmaz için de topu boş kaleye yuvarlamak çok zor olmadı.
29' GOOOLLL! Trabzonspor'un golü geldi. Burak Yılmaz...
28' Orta sahada topu kazanan Zokora oldu ancak müdahalesi oyun kuralları içerisinde değildi.
27' Santana'nın uzun pasında Amrabat sol kanattan iyi hareketlendi ancak kaleci Tolga tehlikeyi sezdi ve kalesini terk ederek topu kontrol etti.
26' Alanzinho'nun ceza sahası içine ortaladığı topa Burak Yılmaz kafayı vurdu ancak top yandan auta gitti.
25' Trabzonspor ceza alanı sağ çaprazından çok tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullandı Kayserispor ancak top doğrudan Tolga'nın kucağına gitti.
24' Aynı dakika içerisinde Trabzonspor atağı gelişti. Ceza alanı içinde hareketlenen Burak Yılmaz yerde kaldı ancak hakem Özkahya oyunu devam ettirdi.
24' Furkan ve Gökhan Ünal çok iyi paslaştı. Son pas ile Pekarik ceza alanına girmek istedi ancak savunma topu uzaklaştırdı.
23' Kayserispor'da Amrabat yine sol kanattan ceza alanına kesti ancak bu sefer de Giray pozisyonun gelişmesine izin vermedi.
22' Amrabat sol kanattan uzun bir pas ile penaltı noktası üzerinde Furkan'ı topla buluşturmak istedi ancak hızlı gelen top Furkan'dan önce Tolga ile buluştu.
21' Kayserispor yine hazırlık pasları ile atak geliştirme çabasındaydı. Alanzinho orta alanda yaptığı müdahale ile Kayseri'ye faul kazandırdı.
20' Serkan Balcı sağ kanattan mükemmel taşıdı topu. Ceza alanına kestiği topla içeride Burak oldukça müsait bir pozisyonda buluştu ancak şutu, çok farklı şekilde auta çıktı.
19' Bu değişiklik sonucu Celutska savunmanın soluna geçerken Serkan Balcı da orta alandan, sağ bek görevine döndü.
18' Trabzonspor'da sakatlanan Ferhat Öztorun yerini Adrian'a bırakmak zorunda kaldı.
18' Halil Altıntop sol kanattan taşıdığı topu ceza alanı dışındaki Alanzinho'ya çıkardı. Brezilyalı'nın şutu auta çıktı.
17' Halil Altıntop ceza alanına sol kanattan ortaladı. Ceza alanında topu alan Serkan Balci tekrar Halil'i gördü ancak Halil'in şutu savunmadan döndü.
17' Kayserispor'da solda Amrabat, sağda da Cem Sultan oldukça aktif bir oyun ortaya koyuyor.
16' Amrabat topu orta sahadan tek başına taşıdı ceza alanına girerken kaleyi gördü ve çok sert bir şut çıkardı ancak top kaleyi bulmadı.
15' Cem Sultan sağ kanatta Amrabat'ın pası ile topla buluştu ve ceza alanına girdi. Sağ çaprazdan çıkardığı şut Tolga'da kaldı.
14' Trabzonspor'da Alanzinho Serkan'dan aldığı topla ceza alanı dışından kaleyi yokladı ancak top Navarro'da kaldı.
14' Gökhan Ünal'ın pası ile topu önünde bulan Cem Sultan savumayı geçti ama ardından oyunu bıraktı ve faul bekledi. Halis Özkahya devam ettirdi.
13' Oyun tekrar başladı. Ferhat'ın tedavisi oyun alanı dışında devam ediyor.
12' Trabzonspor'da Ferhat Öztorun bir sakatlık yaşıyor topsuz alanda. Sağlık görevlileri sahaya giriyor. Oyun durdu.
11' Kayserispor bu dakikalarda savunmadan çıkmakta zorlanıyor.
10' Cem Sultan sağ kanattan topu çok iyi taşıdı ve son pasında yerde kaldı ancak hakem oyunu devam ettirdi. Topu önünde bulan Gökhan Ünal savunmayı geçemeyince pozisyon kayboldu.
8' Alanzinho ve Burak Yılmaz duvar pasları ile ceza alanına girmek istedi ancak Khizanishvili buna engel oldu.
7' Alanzinho Burak'tan aldığı pasta kaleci Navarro ile karşı karşıya kaldı. Navarro'yu çalımlayıp golünü atmak istedi ancak topu ayağından açınca mutlak bir golden oldu Karadeniz ekibi.
6' Kullanılan korneri savunma uzaklaştırdı.
6' Amrabat yine sol kanattan geldi. Ceza alanı içine, kaleye paralel olarak çıkardığı topu Ferhat kornere gönderdi.
5' Kayserispor çok iyi paslarla geldi. Ceza alanına sol çaprazdan topla beraber giren Amrabat savunmayı geçip pasını çıkardı ancak o noktada Trabzonspor'lu oyuncular vardı.
4' Colman, sol kanattan hareketlenen Ferhat Öztorun'a pas atmak istedi ancak top Ferhat'ın arkasında kaldı.
3' Orta sahanın sol çizgisinde Colman üç Kayserili ile mücadeleye girdi ve top taca çıktı.
2' Kayserispor ilk atağı gerçekleştirmek isteyen ekip oldu. Ara pasına hareketlenen Cem Sultan'dan önce Ferhat Öztorun araya girdi.
1' Ve ilk düdük geldi karşılaşma başladı.
M.Ö. Maçın başlamasına 15 dakika gibi bir süre kalmasına rağmen Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda boşluklar göze çarpıyor.
M.Ö. İki takım arasında en farklı galibiyetleri Trabzonspor, evinde 1994-95 sezonunda 5-2'lik, 2008-2009 sezonunda da 4-1'lik sonuçlarla elde etti. En gollü maç ise 1997-98 sezonunda Kayseri'de, Trabzonspor'un 6-5 üstünlüğüyle sona eren karşılaşma oldu.
M.Ö. Trabzonspor, sahasında Kayserispor karşısında hiç yenilgi yüzü görmedi. Bordo-mavililer, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan 15 maçta 12 galibiyet, 3 beraberlik elde etti. Karadeniz ekibi, evinde 36 gol atarken kalesinde 14 gol gördü.
M.Ö. Trabzonspor'da, Sezer ve Vittek dışında eksik oyuncu bulunmuyor.
M.Ö. Kayserispor ise Navarro, Pekarik, Eren, Khizanishvili, Hasan Ali, Cem Sultan, Santana, Furkan, Riveros, Amrabaat, Gökhan Ünal 11'i ile sahadaki yerini alacak.
M.Ö. Trabzonspor, Kayseri karşısına Tolga Zengin, Celutska, Giray Kaçar, Glowacki, Ferhat Öztorun, Zokora, Colman, Serkan Balcı, Halil Altıntop, Alanzinho, Burak Yılmaz 11'i ile çıkacak.
M.Ö. Herkese iyi akşamlar.
M.Ö. Bu maçın canlı anlatımında sizlerle birlikte olacağız...
M.Ö. Saat 16:00'da başlayacak bu zorlu mücadeleyi hakem Halis Özkahya yönetecek.
M.Ö. Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor, kendi sahasında Kayserispor'u ağırlayacak.