İstanbul Büyükşehir Belediyespor-bursaspor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig`in 10.

haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Bursaspor golsüz berabere kalarak birer puanın sahibi oldu.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, karşılaşmanın hakkının beraberlik olduğunu söyledi. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Sağlam, futboldan uzak ortamda oyuncuların motivasyonunu üst seviyeye çıkarıp futbol kalitesini arttırmanın zor olduğunu belirterek, "Hedefleriniz büyükse bu tür olumsuzlukları ortadan kaldırıp futbol kalitesini yükseltip puanlar almak zorundasınız. İki takım da kendi hedefleri doğrultusunda bu mücadeleyi verdi. İlk yarıda bizimpozisyonlarımız oldu. İkinci yarı da rakibimizin pozisyonları oldu. Başından sonuna oyunu değerlendirdiğimizde oyunun hakkının beraberlik olduğunu söyleyebiliriz. 2 puan kaybettiğimiz için üzgünüz. Ama İstanbul Büyükşehir Belediyespor bu ligin güçlü takımlarından bir tanesi. Böyle bir takıma karşı kaybetmemek de bizim adımıza sevindirci bir durum" dedi.

Bursasporlu futbolcu Gökçek Vederson da ilk yarıda çok iyi oynadıklarını söyleyerek, "Çok pozisyona girdik ama elimize gelen fırsatları değerlendiremedik. İkinci yarı da ise aynı mücadeleyi gösteremedik ve beraberlikle ayrıldık. Son 5 haftadır galibiyet yüzü göremedik. Üzerimizde çok baskı var. Biz de çok çalışıp 3 puanı arayacağız" diye konuştu.

Bursasporlu futbolcu Adem Koçak ise Kurban Bayramı`nda taraftarlara galibiyet armağan etmek istediklerini ama bunu başaramadıklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı da son 5 maçtır çıkış arayan takımlarla mücadele ettiklerine dikkat çekerek, "Bursaspor da oynadığımız en önemli takımlardan bir tanesi. Özellikle ilk yarıda aleyhimize rüzgar vardı. Oyun oynamakta sıkıntı yaşadık. Bu anlamda Bursaspor daha fazla topa sahip oldu. Ama ikinci yarıda rollerin tamamen değiştiğini gördük. İkinci yarı daha fazla topa sahip olduk daha fazla pozisyon bulduk. Ama en üsteki iki takımı hedef alırsak Bursaspor`danalınan 1 puanı kayıp olarak sayamayız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Gökhan Süzen ise, "Bursaspor`un ciddi ve güçlü bir rakip olduğunu biliyorduk. Bugün mücadele üst seviyede başladı. İlk yarı bizim biresyel hatalardan pozisyonlar bulduk. Rüzgar pas yapmamıza izin vermedi. İkinci yarı rüzgarı arkamıza alarak kazanacak pozisyonları bulduk. İki tane birbirine benzer takımın mücadelesi oldu. Beraberlik de maçın hakkıydı" derken, Can Arat da iyi bir mücadele olduğunu belirterek, "Bursaspor ligin en kaliteli takımlarından bir tanesi.İlk yarı ve ikinci yarı net pozisyonlarımız vardı. Bursaspor gibi güçlü bir takımdan puan aldığımız için mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA