Yücel İldiz: Ligde Bir Türlü İstikrarlı Bir Çizgiyi Yakalayamıyoruz

Spor Toto Süper Lig`de kendi evinde Eskişehirspor`a 2-1 yenilen Kardemir Karabükspor`un teknik direktörü Yücel İldiz, ``Ligde bir türlü istikrarlı bir çizgiyi yakalayamıyoruz.

3 yıldır buradayım, başkanla konuşur, ondan sonra bir durum değerlendirmesi yaparız.`` dedi.
Maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, galibiyet parolası ile çıktıkları maçı kaybettiklerini belirten Yücel İldiz, "Negatif futbol bize pahalıya mal oldu. Bu maçı muhakkak kazanmak istiyorduk ama olmadı. Son dakikalarda gayretimiz buna yetmedi. Ligin başından beri istikrarlı bir çizgi çizmedik. Bunları Başkanla oturup konuşacağız. 3 senedir bu takımın başındayım. Takımın menfaati için her türlü çabayı gösterdik. Bundan sonra da böyle olacak. Bu takımın menfaati ve başarısı için ne gerekiyorsa yapılacak." dedi.

Taraftarın protestosunun normal olduğunu kaydeden İldiz, "İyi olduğumuzda alkışlarlar, kötü futbol oynadığımızda protesto edilirsiniz, bunu saygı ile karşılıyoruz.” diye konuştu.

Bir gazetecinin "İstifa da mı? sorusuna İldiz, “Bu takımın menfaati ne gerekiyorsa yapılacak. Başkan ile oturup konuşulacak menfaat içine gerekiyorsa, ne karar verilecekse vereceğiz.” cevabını verdi.

Karabüksporlu oyuncu Mehmet Batdal ise "Olabilecek en kötü durumdayız. Bir de şunu düşünmek gerekir, buradan yukarısını hak etmek için ne yapıyoruz. Hem futbolcular hem de tüm Karabükspor olarak. Doğruları yakaladığımız zaman hep geç oluyor. Baskı oluşturduğumuzda hep iş işten geçmiş oluyor. Bence bizim takım ya golü önce bulmalı ya da bulamıyorsak 0-0`ı koruyup maçı bitirmeliyiz. Yediğimiz her gol bizim için olumsuz neticeleniyor. Şu anda karamsar bir tablo var. Biz İBB`yi yenebiliyorsak, bu gücümüz de var. Onun için mücadele etmeliyiz. Uzun süre sakat kaldım. Futbol oynamaya bu takım da en çok benim ihtiyacım var. Futbol oynadıkça kendimi bulacağım.” ifadelerini kullandı.

Eskişehir Teknik direktörü Michael Skibbe ise “Son dakikalarda 2–1 koruyabildiğimiz için çok mutluyuz. İlk devre iyi bir futbol sergiledik. 65 dakika ya kadar iyi bir futbol sergiledik.65. dakikadan sonra Bülent’in sakatlığı nedeniyle orta sahada dağınıklık oldu. Böyle bir bayramda kazandığımız için mutluyuz.” dedi.

Eskişehirsporlu futbolcu Veysel Sarı da “2 haftadır iyi futbol oynuyoruz. Karabükspor`un da kötü gidişatı vardı. Bizim de 3 puana ihtiyacımız vardı. Karabükspor`un bize baskı kuracağını biliyorduk. İlk 10 dakika öyle oldu. Ondan sonra oyunu kontrol altına aldık. Eskişehirin ligdeki yeri burası değil.” şeklinde konuştu.