Sivasspor Çifte Bayram Sevinci Yaşıyor

Ligin 10.

haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Fenerbahçe’yi 2-0’lık skorla deviren Yiğidolar, çifte bayram sevinci yaşıyor. Maç boyunca Fenerbahçe’ye pozisyon dahi vermeyen ve adeta kendi sahasına hapseden kırmızı-beyazlı ekipte galibiyetin sevinci yaşanıyor.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bayram öncesi taraftarlarına böyle bir mutluluk yaşattıkları için sevinçli olduklarını söyledi. Karşılaşmaya çok iyi hazırlandıklarını ve iyi bir galibiyet aldıklarını kaydeden teknik adam, oyuncuların verdiği görevi tam anlamıyla yerine getirdiğini ve sahada basmadık yer bırakmayarak üst düzey bir mücadele örneği sergileyerek galip geldiklerini söyledi.

Fenerbahçe karşısında sezonun en iyi karşılaşmasını oynadıklarını anlatan Çalımbay, “Hem çok iyi oynayıp hem kazandığımız için mutluyuz. Beşiktaş maçını da iyi oynamamıza rağmen kaybetmiştik. Ama bu sefer hak ettiğimiz galibiyeti almasını bildik. Sahadaki tüm oyuncular kapasitesinin çok üzerine çıkarak mücadele etti. Maça mutlak üç puan parolasıyla çıkmıştık. Golü bulduktan sonrada kesinlikle geriye çekilmeyi düşünmedik. Bunu oyunumuzla da gösterdik. Fenerbahçe’ye 90 dakika boyunca pozisyon bile vermedik. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Ancak bu galibiyetin rehavetine düşmek istemiyoruz. Bizim için önemli olan bir galibiyet değil bu galibiyetleri seriye bağlayıp istikrarı yakalayabilmek. Futbolcularımız da bunun farkında. İstikrar yakalayabilirsek aldığımız galibiyetlerin anlam ve önemi olacaktır.” dedi.

Fenerbahçe galibiyetinin kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çeken Çalımbay, zorlu bir periyotta olduklarını, önlerinde Gençlerbirliği ve Galatasaray maçları olduğunu ifade etti. Galibiyetle birlikte oyuncuların bu maçlara daha kolay motive olacağını dile getiren Çalımbay, “Futbolcuların kendilerine olan güveni sağlamlaşıyor. İsteyince, mücadele edince yenilemeyecek takım olmadığı görülmüş oluyor. Bu nedenle Fenerbahçe galibiyeti bizim için çok önemliydi. Futbolcuların morali üst seviyede.” diye konuştu.

Galibiyetle birlikte bayrama mutlu giren futbolculara 3 günlük izin verildi. Sivasspor çarşamba günü kulüp tesislerinde toplanarak yeniden lig hazırlıklarına başlayacak.