Ne Usta Güldü Ne Çırak

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze arasında oynanan maçlarda gülen taraf olmadı.

Güneş eski öğrencisine karşı, Şota ise eski hocasına karşı galip gelemedi

Geçtiğimiz hafta eski öğrencisi Gaziantepspor Teknik Direktörü Abdullah Ercan ile karşı karşıya gelen Güneş bu hafta ise Avni Aker`de yine eski öğrencisi Şota Arveladze`yi konuk edecek. Güneş ve Şota arasında oynanan iki maçta ise gülen taraf olmadı. Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze, eski hocası Şenol Güneş ve eski kaptanı Ünal Karaman`a karşı büyük bir taktik savaşı verecek. 1994-97 sezonlarında Trabzonspor forması giyen ve Teknik Direktör Şenol Güneş`in öğrencisi olan Şota, eski hocasına karşıbu kez galibiyet arayacak. Güneş ise Avni Aker`de eski öğrencisi mağlup ederek ligde yoluna devam etmek istiyor. Şota Arveladze, eski teknik direktörü Şenol Güneş ve Güneş`in yardımcılığını yapan eski takım kaptanı Ünal Karaman`a karşı vereceği mücadelenin renkli ve ilginç bir görüntüye sahne olması bekleniyor.

TRABZONSPOR İLE KAYSERİSPOR 31.RANDEVUDA Spor Toto Süper Lig`de, Trabzonspor ile Kayserispor 31.kez karşı karşıya gelecekler. Bugüne kadar iki takım arasında yapılan 30 maçta, bordo-mavili takım 18 galibiyet elde ederken, Kayserispor ise 5 galibiyet elde etti. 7 müsabaka da ise taraflar bir birlerine üstünlük kuramadılar.Trabzonspor attığı 54 gole karşılık kalesinde ise 30 gol gördü.

Hüseyin Avni Aker Stadı`nda rakibine hiç mağlup olmayan Bordo-mavililer, Trabzon`daki 15 maçta 12 galibiyet, 3 beraberlik aldı. Karadeniz ekibi, evinde 36 gol atarken kalesinde 14 gol gördü.

Geçtiğimiz sezon iki takım arasında Kayseri`de oynanan ilk maç golsüz beraberlikle sona ererken Trabzon`da oynanan ikinci maç ise 3-3 beraberlikle sonuçlandı.

EN FARKLI GALİBİYETLER İki takım arasında en farklı galibiyeti Trabzonspor, 1994-95 sezonunda5-2 ve 2008-29 sezonunda ise 4-1`lik skorlarla elde etti. En gollü maç ise 1997-98 sezonunda Kayseri`de Trabzonspor`un 6-5`lik üstünlüğüyle sona eren karşılaşma olmuştu.

Kaynak: İHA