Galatasaray: 0 Mersin İdmanyurdu: 0

Spor Toto Süper Lig'in 10. hafta mücadelesinde Türk Telekom Arena'da Mersin İdmanyurdu'nu konuk eden Galatasaray rakibiyle golsüz berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig 10. hafta karşılaşmasında G.Saray, Mersin İdman Yurdu'nu konuk ettiği maçta Türk Telekom Arena'dan 1 puanla ayrıldı.

Çekişmeli bir 90 dakikanın oynandığı maçta her iki takımın da karşılıklı net gol pozisyonları vardı. Konuk ekip Mersin İdman Yurdu'nda Moritz'in penaltı kaçırdığı ve N'Duka'nın boş kale yerine topu üst direğe nişanladığı maçta, ev sahibi G.Saray da Elmander ile birçok net gol pozisyonundan eli boş döndü.

Oyunun kontrolü maç boyunca G.Saray'ın elinde olmasına rağmen Mersin ekibi kontra ataklarla sarı kırmızılı kalede tehlikeler yarattı.

Penaltı ve boş kaleye kaçan gollerin ardından 0-0 biten maç sonrası G.Saray puanını 18 yaparken ligde 2. sıraya yükseldi. Mersin İdman Yurdu ise 14 puanla 8. oldu.

G.Saray ligde bir sonraki maçında Beşiktaş deplasmanına konuk olurken Mersin İdman Yurdu sahasında Trabzonspor'u ağırlayacak.

CİMBOM BASKILI BAŞLADI!

Sahasında Mersin İdman Yurdu'nu konuk eden Galatasaray, ilk yarıda oyunun kontrolüne eline alan taraftı. Tribünleri dolduran sarı kırmızılı taraftarların da desteğini arkasına alan G.Saray, konuk ekip Mersin İdman Yurdu'unun kendi yarı sahasından kolay çıkmasına izin vermedi.

19. dakikada sağ kanatta Sabri'nin pasında topla buluşan Eboue, rakiplerinden şık hareketlerle sıyrıldı. Ceza sahasına giren Emmanuel Eboue, hareketlenen arkadaşı Elmander'i gördü.

Eboue'nin yerden ortasına ceza sahası içinde bomboş pozisyonundaki Elmander vurmak üzereyken Mersin İdman Yurdu savunması son anda İsveçli golcüye rahat şut imkanı vermedi ve mutlak bir golü önledi.

MERSİN TEDBİRLİ OYNADI!

Türk Telekom Arena'da G.Saray'a konuk olan Mersin İdman Yurdu, oyunu kendi yarı sahasında kabul etti.

Saha içinde kolay hata yapmaktan kaçınan Mersin İdman Yurdu, kontra ataklarla G.Saray kalesinde tehlikeli olmaya çalıştı. Mersin ekibinde Andre Moritz ve Mert Nobre zaman zaman etkili olan isimlerdi.

SEHİÇ'İN HATASI VE...

42. dakikada Ujfalusi topla beraber Mersin İdman Yurdu yarı sahasına kadar ilerledi.

Melo ile duvar pası yapan Ujfalusi sol kanattan ceza sahası içine ortaladı. Elmander altı pas üzerinde kafaya iyi yükseldi ancak Mersin kalecisi Sehiç, takım arkadaşı arasında yaşadığı anlaşmazlık sonrası topu elinden kaçırdı.

Sehiç'in topu elinden kaçırmasının ardından ceza sahası içinde oluşan karambolde Elmander topu önünde buldu. İsveçli golcünün vuruşu savunmaya çarptı ve kornere gitti.

G.SARAY SAĞDAN AKTI!

Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi G.Saray, sağ kanattan geliştirdiği ataklarla Mersin İdman Yurdu kalesinde etkili oldu.

G.Saray'da Sabri ve Eboue'den oluşan sağ kulvarda iki futbolcu sık sık ileriye çıkarak takımın hücumuna katkıda bulunurken aynı performansı sol kanattaki Riera-Hakan Balta ikilisi gösteremedi.

MUSLERA, MUSLERA, MUSLERA!

İlk yarının son dakikalarında Riera'nın orta sahada kaptırdığı topun ardından hızlı çıkan Mersin İdman Yurdu, G.Saray savunmasını az adamla yakaladı.

Ceza sahasına topla beraber giren Andre Moritz, G.Saray savunmasından kurtuldu ancak kaleci Fernando Muslera'nın müdahalesi ile yerde kalınca hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi.

Penaltıyı kazandıran Andre Moritz, vuruşu kullanmak için topun başına geçti ancak şutunda Muslera köşeye giden topu iyi çıkarırken Mersin İdman Yurdu'nun öne geçmesine izin vermedi.

Copa Amerika'da üst üste kurtardığı penaltılarla bu konudaki marifetlerini de sergileyen Muslera, böylece Galatasaray formasıyla ilk penaltısını kurtarmış oldu.

İBRAHİM KAŞ FEDAİ GİBİ!


İkinci yarıya da baskılı başlayan taraf ev sahibi Galatasaray oldu.

Taraftarının yoğun desteğini arkasına alan sarı kırmızılılar, üst üste ataklarla Mersin İdman Yurdu'nu kalesine adeta hapsetti. 53. dakikada Fernando Melo'un sürüklediği topta tecrübeli futbolcu şık hareketlerle rakiplerinden birer birer sıyrıldı ve ceza sahasına girerken pasını Elmander'e aktardı. Ceza alanı içinde topla buluşan Elmander kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı ama Mersinli savunmacı İbrahim Kaş kayarak yaptığı müdahale ile mutlak bir gol pozisyonuna engel oldu.

BOŞ KALEYE KAÇIRMA YARIŞI!


Karşılaşmanın 60. dakikasında G.Saray savunması kendi yarı sahasında az adamla yakalandı.

Mersin İdman Yurdu'nda N'duka topla iyi ilerledi ve G.Saray ceza sahası içine girdi. Mersinli futbolcunun ilk pozisyondaki vuruşu Ujfalusi'den döndü, ardından yine topu önünde bulan N'Duka Muslera'dan sıyrıldı ancak boş kaleye yaptığı vuruşu üst direkten geri döndü...

Mücadelenin 76. dakikasında ise bu kez G.Saray'da Elmander topla ceza sahasına girdi. Kaleci Sehiç'ten sıyrılan Elmander boş kaleye dengesiz bir vuruş yaptı ve top yandan auta gitti.

BU KEZ SEHİÇ SAHNEDE!


Mersin İdman Yurdu'nun kaçırdığı net pozisyonunun ardından gol için saldıran taraf G.Saray oldu. 65. dakikada Selçuk İnan'ın sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortaya ön direkte Hakan Balta zor pozisyonda iyi bir kafa vuruşu yaptı. Ancak kaleci Sehiç inanılmaz bir refleksle çizgi üzerinde topu çeldi ve sonrasında Mersin savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

Bu pozisyondan 2 dakika sonra atılan bir uzun topta Ayhan göğsü ile Elmander'in önüne çok iyi indirdi. Ceza sahası içinde topu önünde bulan Elmander'in sert vuruşu az farkla auta gitti.

SEMİH'E BÜYÜK DESTEK!


G.Saray'ın genç futbolcusu Semih Kaya, Mersin İdman Yurdu karşılaşmasında maça ilk 11'de başladı. Servet'in ve Gökhan Zan'ın sakatlanmasının ardından Fatih Terim'in ilk 11'de tercih ettiği Semih Kaya, oynadığı futbolla herkesi kendisine hayran bıraktı.

Sarı kırmızılı taraftarlar her müdahalesinden sonra genç futbolcuya alkışları ile destek verirken Semih Kaya'nın maç boyunca hatasız oynaması ve takımla olan uyumu dikkatlerden kaçmadı.

AYHAN 400 DEDİ!

Galatasaray'ın deneyimli futbolcusu Ayhan Akman, Mersin İdman Yurdu karşılaşmasında ikinci yarıda oyuna girdi ve Süper Lig'deki 400. maçını oynadı.

Mersin İdman Yurdu maçına yedek başlayan Ayhan Akman, ikinci yarının başında Sabri'nin yerine oyuna dahil oldu ve Süper Lig kariyerinde 400. maçına çıkmış oldu. Karşılaşma öncesinde tecrübeli futbolcuya sarı kırmızılı taraftarlardan yoğun destek vardı. Öte yandan sarı kırmızılı futbolcunun ailesi de bu anlamlı günde tribündeki yerini aldı.

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI

Galatasaray taraftarları, Kurban Bayramı arefesine denk gelen Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında takımlarını yine yalnız bırakmadı.

Yönetimin bilet fiyatlarında yüzde 30 indirime gittiği maçta sarı-kırmızılı taraftarlar, Türk Telekom Arena'yı yine önemli oranda doldurdu.

Mücadeleyi ayrıca yaklaşık 500 Mersin İdmanyurdu taraftarı da kendilerine ayrılan bölümde takip ederek takımlarını destekledi.