Çakar'ın iddiaları UEFA'yı bile salladı

Ahmet Çakar'ın, Beyaz TV'de UEFA Yetkilisi Cornu'yla ilgili yaptığı açıklamalar UEFA'yı bile salladı.

Futbol yorumcusu Ahmet Çakar, dün Beyaz TV ekranlarında Futbol Federasyonu Başkanvekili Lutfi Arıboğan ve İlhan Helvacı hakkında da çarpıcı iddialar ortaya atmıştı.

Beyaz TV ekranlarında Göktuğ Seviçli'nin modere ettiği Derin Futbol programının dünkü bölümünde UEFA ve CAS tarafından yürütülen şike soruşturmasına dair çarpıcı iddialar ortaya atılmıştı. Ömer Çavuşoğlu'nun konuk olarak katıldığı programda Ahmet Çakar, Fenerbahçe'yi UEFA'ya müfettiş Cornu aracılığıyla TFF yöneticileri Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı'nın şikayet ettiğini öne sürmüştü. Arıboğan ve Helvacı'nın UEFA Disiplin Müfettişi Pierre Cornu‘yla Fenerbahçe kirli, Beşiktaş ve Trabzonspor’un temiz olduğu bilgisi verildiğini ifade eden Ahmet Çakar, Lütfi Arıboğan'ın bu bilgiyi doğruladığını da sözlerine eklemişti.

Çakar’ın bu iddiaları UEFA’yı bile salladı. Konuyla ilgili UEFA Müfettişi’nin çok üzgün olduğunu söyleyip “Özür dilerim. Haklısınız. Ama UEFA’nın avukatları böyle yazmamı istedi” diyerek kendisini savunduğu iddia edildi.


Yöneticiler Abdullah Kiğılı, Alaeddin Yıldırım ve kulüp avukatı Emin Özkurt ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç ise konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı:

“O kadar çok paradoks var ki, hangi birinden başlasam bilemiyorum. Görmeleri, paylaşmaları Anayasal suç olan bir belgeden (Etik Kurulu raporu) hareketle koskoca 104 yıllık bir camianın ceza alması için hareket edilmiştir. Hani bu rapor gizliydi, sadece Federasyon Başkanı görecekti? Hukukçular bunun TCK’ya göre suç olduğunu söylüyor. TFF’nin hakkımızda bir kanat vermesi, bunu UEFA’ya iletmesi, baskı yaptırarak karalaması ve Şampiyonlar Ligi’nden men edilmemiz, ‘UEFA bile suçlu görüyor’ imajı yerleştirerek savunma hakkını da etkilemektedir. İki kişi (Arıboğan ve Helvacı) Fenerbahçe’nin geleceğiyle, her şeyiyle oynamıştır. Bunu kabul etmiyoruz, edemeyiz.” BEYAZ GAZETE




Çakar'ın iddiaları UEFA'yı bile salladı