Sivasspor Fenerbahçe’yi Eli Boş Göndermenin Hesabını Yapıyor

Sivasspor ligde 13.

kez karşılaşacağı Fenerbahçe’yi eli boş göndermenin planını yapıyor. Cuma günü 4 Eylül Stadı’nda oynanacak karşılaşmadan Yiğidolar mutlak üç puanla ayrılmak istiyor.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bulundukları konum ve puan itibariyle bu karşılaşmadan mutlaka puanla ayrılmaları gerektiğini söyledi. Kendi sahalarında oynamanın da avantajını kullanarak Fenerbahçe’yi eli boş göndermek istediklerini kaydeden tecrübeli teknik adam, “Çok zor bir karşılaşma olacak. Fenerbahçe çok iyi bir takım ancak bizimde şiddetle puana ihtiyacımız var. Bu durumu göz önüne alarak bu maça daha farklı çıkacağız. Karşılaşmadan üç puan alan taraf olmak istiyoruz” diye konuştu.
Fenerbahçe’de Alex’in oynayamayacak olmasını büyük bir avantaj olarak görmediklerini aktaran Çalımbay, çok iyi bir kadroya sahip takımla mücadele edeceklerini ve sadece Alex değil tüm oyuncuların önemli olduğunu dile getirdi. Bu nedenle Fenerbahçe’ye takım olarak önlem almaları gerektiğinin bilincinde olduklarının altını çizen Çalımbay, “Bizim mutlaka bu maçtan puan almamız gerekiyor. Bütün gayemiz ve isteğimiz bu. Beşiktaş maçında zaman zaman çok iyi oynadığımız oyunun üzerine çıkmamız gerekiyor bu şartlarda. Zor maç olacak ama ben takımıma güveniyorum. İnşallah iyi bir şekilde sonuçlanır” dedi.

Kırmızı-Beyazlı ekipte sakatlığı devam eden kaptan Hayrettin Yerlikaya ve Uğur Kavuk dışında eksik futbolcu bulunmuyor.

Öte yandan iki takım arasında bu zamana kadar oynanan 12 lig karşılaşmanın sadece 1’inde Yiğidolar galip geldi. 9 karşılaşma Fenerbahçe’nin üstünlüğü ile sona ererken 2 karşılaşmada berabere sona erdi. Bu karşılaşmalarda Fenerbahçe’nin attığı 32 gole Yiğidolar 14 golle karşılık verdi. Fenerbahçe’nin Sivas’ta oynana karşılaşmalarda da üstünlüğü var. 4 Eylül Stadı`nda oynanan 6 karşılaşmanın 4’ünü Fenerbahçe kazanırken 1 maçta Sivasspor galip geldi bir maçta beraberlikle sonuçlandı.