Beşiktaş: 1 Dinamo Kiev: 0

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, E Grubu'ndaki dördüncü hafta maçında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'i tek golle mağlup ederek puanını 6'ya yükseltti. 5 puanlı Kiev'i geçmeyi başaran Beşiktaş hem ikinci sıraya yükseldi, hem de son iki maç öncesinde avantajı yeniden eline aldı.

UEFA Avrupa Ligi E Grubu 4. hafta maçında temsilcimiz Beşiktaş, Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile karşı karşıya geldi. Rakibine deplasmanda 1-0 mağlup olan Beşiktaş, Fi-Yapı İnönü Stadı'nda Dinamo Kiev'i aynı skorla mağlup ederek önemli bir galibiyet aldı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golü 67. dakikada 29. doğum gününü kutlayan Egemen Korkmaz kaydetti.

Bu galibiyetin ardından Beşiktaş kalan iki maç öncesinde puanını 6'ya yükseltti. Dinamo Kiev ise 5 puanda kaldı. Rakibinin 1 puan önüne geçen Beşiktaş ikinci sıraya yerleşmiş oldu.

Beşiktaş: 1 Dinamo Kiev: 0

UEFA Avrupa Ligi'nde bir sonraki hafta maçlarında 1 Aralık tarihinde Beşiktaş, Maccabi Tel Aviv deplasmanına, Dinamo Kiev ise Stoke City'e konuk olacak.

AURELIO VE İSMAİL 11'DE

Beşiktaş'ın Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla oynadığı UEFA Avrupa Ligi E Grubu 4. maçında hastalıkları geçen Mehmet Aurelio ve İsmail Köybaşı sahaya ilk 11'de çıktı.

Sivasspor maçında hastalığı nedeniyle oynayamayan Aureilo ile ilk yarı sonunda fenalaştığı için ikinci yarıya çıkamayan İsmail, teknik direktör Carvalhal tarafından sahaya ilk 11'de sürüldü.

Carvalhal, Sivasspor maçında ilk 11'de oynattığı Necip'i yedek kulübesine çekerken, ön liberoda tecrübeli Aurelio'ya şans tanıdı.


ALVES İLK KEZ KADRODA

Beşiktaş'ın İspanya'nın Atletico Madrid takımından transfer ettiği Portekizli futbolcu Julio Alves, ilk kez bir resmi maçta 18 kişilik maç kadrosuna alındı.

Beşiktaş formasını bugüne kadar sadece A2 Ligi maçlarında giyen ve UEFA Avrupa Ligi ile Spor Toto Süper Lig'de kadroya dahi alınmayan Alves, Dinamo Kiev karşısında yedek kulübesinde yer aldı.

GUTI VE FERNANDES YİNE YOK

Carvalhal tarafından son 3 maçta kadroya alınmayan Guti Hernandez ile Manuel Fernandes, Dinamo Kiev karşısında da kadroya dahil edilmediler.

Beşiktaş yedek kulübesinde Umut, Mustafa, Necip, Holosko, Alves, Sidnei ve Edu yer aldı.

Bu arada, Dinamo Kiev'de sakatlığı nedeniyle oynayıp oynamayacağı belli olmayan kaleci Shovkovskiy sahaya ilk 11'de çıktı.

PORTEKİZLİLER GOL İSTİYOR

Beşiktaş kendi sahasında oynadığı maça tarafatrının da desteğiyle istekli ve arzulu başladı. İlk dakikadan itibaren golü düşünen Beşiktaş, Dinamo Kiev yarı sahasında baskıyı kurmaya çalıştı. Baskı kurmakta başarılı olan temsilcimiz 12. dakikada gole çok yaklaştı. Hilbert'in ceza sahasına yaptığı kavisli ortada Almeida'nın kafası uzak direğin dibinden dışarı gitti.



QUARESMA VE ALMEIDA TEHLİKESİ

Kiev karşısında erken bir gol arayan Beşiktaş kanat organizsyonları sonucunda 20. dakika gole bir kez daha çok yaklaştı. Quaresma'nın sağ kanattan yaptığı ortada Khacheridi'nin ters vuruşunda Shovkovskiy bir anlık refleksle hamlesini yaptı ve meşin yuvarlak kornere çıktı ve Beşiktaş adına bu pozisyon şanssız bir an olarak kayıtlara geçti.

Maçın ilk yarısında dakikalar 34'ü gösterdiğinde ise Almeida sol kanattan ceza sahasına ortasını yaptı. Portekizli golcünün ortasında Dinamo Kiev kalecisi Shovkovskiy boşa çıktı. Topu önünde bulan Quaresma kafayı vurdu ama meşin yuvarlak dışarı gitti. Beşiktaş bir kez daha önemli bir fırsatı değerlendirememiş oldu.

MILEVSKIY 'OH' DEDİRTTİ

Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev, Beşiktaş karşısında öncelikle savunmayı düşünerek topun arkasında kalmayı tercih etti. Savunmada çok adamla kalan Dinamo Kiev hızlı ataklarla ileri çıkmaya çalıştı. Kiev kontaraklarında Beşiktaş savunmasını geçmeyi başaramazken; 19. dakikda yakaladıkları en net fırsatta gole çok yaklaştılar. Aliyev'in ortasında Milevskiy altı pas içinden yaptığı kafa vuruşu direğin dibinden dışarı gitti.

BASKI SONUNDA GOLÜ GETİRDİ! EGEMEN İNÖNÜ'YÜ COŞTURDU!

İkinci yarıda Beşiktaş aynı tempolu ve istekli oyunu devam ettirdi. İkinci yarının ilk düdüğünden itibaren topu ayağına alanan ve sürekli kanatlardan Dinamo Kiev kalesini baskı altında tutan Beşiktaş golün sinyallerini yavaş yavaş vermeye başladı. Özellikle sağ kanattan Quaresma ve Hilbert'in ortalarıyla Almeida'yı topla buluşturmak isteyen siyah-beyazlılar, 67. dakikada aradığı golü buldu. Simao'nun kullandığı kornerde savunmadan ileriye çıkan Egemen Korkmaz kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.



KIEV GEMİLERİ YAKTI

Maçta geriye düşen Dinamo Kiev santrayla birlikte topun kontrolünü eline alarak Beşiktaş kalesinde etkili olmaya çalıştı. Gole kadar savunmaya öncelik veren Dinamo Kiev beraberliği bulabilmek adına savunmasını da ileriye doğru çıkararak Beşiktaş kalesinde gol aradı. Sivok ve Egemen geride rakiplerine pek fazla geit vermezken; bir pozisyonda Brown'ın attığı gol ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı. Son dakikalarda Kiev'in kullandığı kornerde kaleci Shovkovskiy'nin de yer aldığı akıl almaz karambolde Beşiktaş kalesini iyi savunarak adeta etten duvar ördü.

Kalesini gole kapatan temsilcimiz Beşiktaş, Sivok ve Almeida ile önemli fırsatlarda yakaladı ancak ikinci golü bulamadı. 90 dakikanın son düdüğü çaldığında ise Beşiktaş tek golle çok önemli bir üç puanı almış oldu.


MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
12. dakikada Hilbert'in sağdan güzel ortasında arka direkte topla buluşan Almeida'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
19. dakikada Aliyev'in sağdan ortasında ceza alanı içinde boş pozisyonda topla buluşan Milevskiy, kafasıyla vurduğu meşin yuvarlağı kale yerine auta attı.
20. dakikada Quaresma'nın sağdan ortasında altıpasın önünde Almeida'dan önce Khacheridi topa ayak koydu. Kalecinin çizgi üstünde kontrol etmeye çalıştığı meşin yuvarlak üstten az farkla kornere gitti.
25. dakikada Dinamo Kiev ceza alanı içinde oluşan karambolde topla son olarak Aurelio buluştu. Ancak bu oyuncunun sağ çaprazdan vuruşunda kaleci, meşin yuvarlağı ayaklarıyla uzaklaştırdı.
34. dakikada Simao'nun soldan ortasında ceza alanı içinde arka direkte topla buluşan Quaresma, meşin yuvarlağı kötü bir kafa vuruşuyla auta gönderdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
67. dakikada Simao'nun sağdan kullandığı korner atışında altıpasın önünde topla buluşan savunma oyuncusu Egemen, meşin yuvarlağı kafayla filelere atarak takımını 1-0 öne geçirdi.
74. dakikada Simao'nun kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde topla buluşan Sivok'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.
79. dakikada Quaresma'nın sol çaprazdan güzel ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Sivok, kötü bir vuruş yapınca meşin yuvarlak kalecide kaldı.
90+3. dakikada sağdan yapılan ortada Correa'nın kafa vuruşunda, kaleci Cenk son anda uzanarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.
Aynı dakika içinde Beşiktaş kalesinde müthiş bir pozisyon yaşandı. Soldan kullanılan korner atışında önce kaleci Shovkoskiy'nin kafa vuruşunda kaleci Cenk meşin yuvarlağı önledi. Rakip oyuncuların bir kez daha kaleye gönderdiği topu savunma kale çizgisinden çıkardı. Dinamo Kiev'li oyuncunun şutunda bu sefer Ernst kendini topun önüne attı. Bir kez daha topu önünde bulan rakip oyuncunun şutunda, kaleci Cenk müthiş bir kurtarış daha yaptı. Dinamo Kiev bir kez daha soldan atak yapmak isterken meşin yuvarlak auta gitti.

Stat: Fiyapı İnönü
Hakemler: Tommy Skjerven, Steinar Holvik, Geir Age Masovn Holen (Norveç)
Beşiktaş: Cenk Gönenx, Hilbert, Sivokx, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, Ernst, Aurelio (Dk. 63 Necip Uysal), Veli Kavlakxx, Quaresma, Simao (Dk. 90+1 Holosko), Almeida (Dk. 87 Edu)
Dinamo Kiev: Shovkovskiy, Silva, Khacheridi, Yussuf, Bertao, Garmash (Dk. 46 Ninkovic), Vukojevic, Correa (Dk. 75 Brown), Aliyev, Yarmolenko, Milevskiy
Gol: Dk. 67 Egemen Korkmaz (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 33 Garmash, Dk. 40 Aliyev (Dinamo Kiev), Dk. 58 Veli Kavlak, Dk. 64 Egemen Korkmaz (Beşiktaş)