Trabzonspor, Sivas’tan Çok Lille’yi Düşünüyor

Şampiyonlar Lig B Grubu’nda son maçlar öncesi bir üst tura çıkma şansı yakalaşan Trabzonspor, Lille maçını düşünerek, Süper Lig’de Cuma günü deplasmanda oynayacağı Sivasspor maçına farklı bir kadro ile çıkmayı planlıyor.


Tarihinde ilk kez katıldığı ve başarılı bir performans gösterdiği Devler Ligi’nde ayağına kadar gelen bir üst tura çıkma fırsatını kaçırmak istemeyen bordo-mavili ekibin, ligdeki Sivasspor maçına ideal 11’i ile çıkması beklenmiyor.
Karadeniz ekibinin teknik kurmaylarının Lille maçını düşünerek, Sivas’ta yedek ağırlıklı bir kadroyu sahaya sürmeyi planladığı bildirildi.

Teknik direktör Şenol Güneş’in, Lille maçı öncesi ideal 11’indeki bazı isimleri dinlendirmeyi planladığı ifade edildi.

Tecrübeli teknik adamın, 30 kişilik oyuncu kadrosunda daha önce fazla forma şansı veremediği oyuncularını Sivasspor maçına hazırlıyor. Hazırlıklarını hem Sivas hem de Lille maçını düşünerek yapan Güneş’in, alternatif kordalar üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdığını belirtiliyor.

Başarılı teknik adam, Şampiyonlar Ligi’nde 22 Kasım’daki 1 - 1’lik İnter maçının ardından yaptığı açıklamada da bu yönde mesaj vermişti. Devler Ligi’nde ayaklarına kadar gelen fırsatı kaçırmak istemediklerini anlatan Güneş, Sivas deplasmanına farklı bir kadroyla gidebileceklerini ifade etmişti. Güneş, yapacakları hazırlıklarda tüm alternatifleri çalışıp ona göre bir karar vereceklerini dile getirmişti.


SİVAS MAÇI DA ÖNEMLİ
Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi’ni düşünürken Süper Lig’de de daha fazla puan kaybetmek istemiyor. Özellikle Devler Ligi’nde oynan maçların öncesi ve sonrasında Süper Lig’de önemli puanlar kaybeden bordo-mavililerde, teknik patron Şenol Güneş’in oyuncularına bu konuda uyarılarda bulunuyor. Talebelerinden önce Sivas maçına onsantre olmalarını isteyen deneyimli taktisyenin, bu maçı kazanmalarının hem lig hem de Şampiyonlar Ligi için moral ve motivasyon olacağını hatırlattığı kaydediliyor.