Şener: Şenol Güneş Trabzonspor İçin Bir Nimet

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, teknik direktör Şenol Güneş`in bordo-mavili kulüp için bulunmaz bir nimet olduğunu söyledi.

Şener, "Quaresma, gol sevincini eski tribünlere karşı yapsaydı, o tribünler sahaya inerdi" dedi.

Bir televizyon programına katılan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Beşiktaş maçından, eski futbolculara kadar ve Şampiyonlar Ligi`ndeki gelecekleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş maçını Trabzonspor`un işleri nedeniyle televizyondan izlediğini belirten Şener, "Beşiktaş`ı aldıkları 3 puan için tebrik ediyorum. Genellikle Trabzon`da oynanan maçların favorisi Trabzonspor`dur ama bu sezon ilk derbimizi kaybettik. Bunların sebepleri olabilir. Yenemiyorsan, yenilmeyeceksin çünkü Beşiktaş rakibimiz bu olmadı. Demek ki İstanbul`da oynayacağımız maçı kazanmalıyız ki durumu eşitleyelim" diye konuştu.

"HAKEM BEY MUHTEŞEM DEĞİLDİ" Taraftarın çok muhteşem olduğunu ancak `hakem beyin` muhteşem olmadığını ifade eden Şener şöyle konuştu: "Ben hakemlere çok hoca denmesi taraftarı değilim. Hoca, öğreten bilen, en iyisini öğretene denir. Bilmediğini öğrenetene denir. Hakem için hakem deseler çok saygın olur. Hakem bey desek daha iyi olur. Bizim maçta vermiş olduğu kararlar çok tartışılır hakemleri pek gündeme atmak istemiyorum ama Yusuf Namoğlu bizim eski arkadaşımız. Galatasaray maçından sonra Trabzon Bölgesi hakemi Abdullah`ı televizyonda uzun boylu eleştirdi. Fırat Aydınus`u eleştirmesini de bekliyorum" "FUTBOL BENİ TATMİN ETMEDİ" "Beşiktaş karşısında oynanan futbol beni tatmin etmedi. Bizim takım Şampiyonlar Ligi`nde oynayan Türkiye`yi temsil eden bir takım. Daha iyi olması lazımdı. 30-40 günde 3 günde bir maç oynadık. Bu bahane değil olmaması da lazım. Şampiyonlar Ligi`nde oynayan bir takımsan rakiplerinde öyle, demek ki biraz eksikliğimiz var veya mantalite eksikliğimiz var. Bunları Şenol Güneş`in düzelteceğine inanıyorum.Önümüzde çok maçlar var. Sonuçlara göre konuşmanın çok doğru olmadığını inanıyorum. "dedi "KARMA KARIŞIK DUYGULAR İÇİN BİR LİG OYNUYORUZ" 4 büyük takımın taraftarlarının maça getirilmemesi ile ilgili olarak ise Şener, "O kararı bu dönem için uygulamaya koyduk. Karman, çorman bir dönem yaşıyoruz. Spor Toto Süper Lig`de bir çok şey yaşanıyor. Şampiyon nasıl olunacak, play-off nasıl uygulanacak. Karma-karışık duygular içinde bir lig oynuyoruz. Onun için bu konuda bu sene bir kıvılcım olur, diye Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve Galatasaray Başkanı Ünal Aysal karar almışlar benide aradılar ve uyarım dedim. Bu bu sezonluk çünküseyircinin hakkını engelleyemezsiniz. Ev sahibi takımı tedbirini alması lazım."şeklinde konuştu. "ESKİ TRABZONSPOR TARAFTARI OLSAYDI SAHA KAPANIRDI" Portekizli oyuncu Quaresma`nın attığı penaltı golü sonrası Trabzonspor tribünlerine doğru yaşadığı sevinci de değerlendiren Şener, " Yaptığı hareket benim gençlik yıllarımdaki Trabzonspor olsaydı o saha kapanırdı. Tavsiyem sadece bizim stadyumda değil başka stadyumda da başka tip sevinse daha şık ve daha güzel olur. Yaptığı hareket karşısında eski Trabzonspor seyircisi olsaydı arka tribün komple sahadaydı. Gözlemcide sahaya atılanları yazar tahriki yazmaz diye tahmin ediyorum. Fırat hoca`da sarı kartgösterdik den sonra çok üzülmüştür diye tahmin ediyorum." dedi.

"BURAK GİDERSE AVRUPA`YA GİDER" Burak Yılmaz`ın sözleşmesinde 5 Milyon Euro ile maddesi yanı sıra başka şartlarında bulunduğunu belirten Şener, "Burak Yılmaz tanıdığım kadarıyla ile çok efendi bir çocuk. Burak bizim dışımızdaki takımlara gitti zaten o takımları denedi. Bizden başka bir takıma gitmemesi lazım diye düşünüyorum. Gittiği zaman da aldığımız eski Burak olur. Trabzonspor`dan sonra Avrupa`da oynamak istiyor. Gideceği kulüpleri bile belirledi. Gol krallığında önde bunu taşımakta biraz zorluk çekebilir" ifadesini kullandı. "BİZDEKİ EGEMEN`İ UNUTTUM" "Ben Trabzonspor`da oynayan Egemen`i unuttum." diyen Şener, "Onun için pek cevap vermek istemiyorum. Benim düşündüğüm Egemen başkaymış. Profesyonelliği ben öğrenemedim. 60 yaşındayım çünkü. Trabzonspor çok büyük bir kulüp, çok büyük bir camia Egemen`ler gelir Egemen`ler gider. Yaşantısına başarılar diliyorum. Nokta" ifadelerini kullandı. "BROZEKLER TAM OTURMADI" Şener, "Yabancı transferlerinden Brozek kardeşler tam yerine oturmadı gibi düşünüyorum. Diğerleri ise iyi transfer olduğunu düşünüyorum. Aldığımız yabancı oyuncular iyi olmaz zaten buralara kadar gelemezsin" dedi

"ŞAMPİYONLAR LİGİ TANITIM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ" Şampiyonlar Ligi`nde atmosfer farklılığı olduğunu belirten Şener, "Bu tip olayların şehre büyük bir katkısı oluyor. Trabzon`u ve Trabzonspor`u hem Avrupa`da tanıtmak için büyük bir fırsat bundan dolayı çok mutluyum. Lille deplasmanında takım başka bir hava da oynayacaktır. Böyle bir imkan ele geçmiş. İyi bir sonuç ile bir üst tura geçerek buraya döneriz diye düşünüyorum. Tur atladığımızda kutlama yapılır ama çok da abartmamak lazım" şeklinde konuştu. "17 KULÜP İMZALADI BEN İMZALAMIYORUM DEMEM OLMAZDI" Yeni futbol yasasını imzalama konusuna da değinen Şener, "Eski yasada 50-60 senelik hapis cezaları var buna gerek yok zaten insan ölür orda. Hukukçu olmama rağmen bildiğim kadarı ile eski yasa ceza hukuku ilkelerine tam uyum sağlamayan bir yasa. 17 kulüp imzaladı ben imzalamıyorum demem olmazdı zaten, 4 yıl ile 40 yıl arasında bir fark yok. Sportif tarafına imza atmadık. Biz ve Galatasaray atmadı" dedi

"ŞENOL GÜNEŞ TRABZONSPOR İÇİN BULUNMAZ BİR NİMET" Teknik direktör Şenol Güneş`in Trabzonspor için bir nimet ifadesini kullanan lbir lig oynuyoruz. Onun için ba konuda bu sene bir kıvılcım olur, diye Beşiktaş Başkanu konuda bu sene bir kıvılcım olurŞener, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim her zaman hedef maddemiz, şampiyonluk. Problemimiz olmadı hiç. Şenol hoca çok konuşkan değildir ama çok tecrübeli, yanındakilere de çok şey öğreten bir isim. Şenol hoca bizim yapmamız gereken şeylerin bazılarını da yapıyor. Bulunmaz nimet Trabzonspor için. Avantajımız var. Galatasaray`da da Fatih hoca var buna örnek olarak. Çok rahatız ve mutluyuz. Sıkıldığım zaman Şenol hocayla konuşuyorum. Türkiye`de yabancı teknik direktör çok zor. Anlaşmak zor. Milli takıma Türk hoca seçmekle akıllıcadavrandılar. Biz diğer İstanbul takımlarına nazaran 7 Bin kilometre fazla yol yapıyoruz. Bizim ulaşım giderlerimiz her takımdan fazla. Her yere de uçakla gidiyoruz. Giderimiz çok fazla" UEFA Şampiyonlar Ligi`nde Lille maçını geçtikten sonra transferi ele alacaklarını belirten Şener, "Lille maçını geçtikten sonra transferi ele alacağız. Ocak ayı transferi en sıkıntılı dönem. Ya sorunlu oyuncu alıyorsun ya çok para veriyorsun. 1-2 transfer yapabiliriz Şenol hocanın isteği doğrultusunda" diye konuştu. "JAJA İLE İLGİLENMİYORUZ" " Jaja ve Teofilo gelmiş geçmiş en iyi oyucunlardan iki tanesi. Teofilo her gün olay çıkarıyor ama talibi var. Jaja orada mutsuzmuş. Jaja kaçtı şehirden. Jaja ve Teofilo kolay kolay bulunacak futbolcular değil. İyi oyuncu alıyoruz ama diğer kısımlarını beceremiyoruz sanırım. Hiçbir kulüple düşmanca ilişkilerim yok. Egemen`e kırgınım, Selçuk`a daha da kırgınım ama konu bu değil. Jaja ile ilgilendiğimiz doğru değil bu arada" ifadesini kullandı.

Kaynak: İHA