Sadri Şener: Burak Eğer İstanbul'a Dönerse Aldığımız Zamanki Burak Olur

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Trabzonspor’daki performansı ile bir çok takımın transfer gündeminde olan Burak Yılmaz’ın, İstanbul takımlarına gitmesi halinde ‘aldıkları zamanki Burak’ olacağını söyledi.


Şener, Lig TV’de yaptığı açıklamalarda, hafta sonu 1-0 kaybettikleri Beşiktaş maçının hakemi Fırat Aydınus’un kararlarının maçın sonuna tesir ettiği imasında bulundu. Trabzon`daki maçların favorisinin genelde Trabzonspor olduğunu; ancak bu sene ilk derbiyi kaybettiklerini ifade eden Şener, “Yenilmemeliydim, çeşitli sebepleri var. Demek ki İstanbul`da Beşiktaş`ı yenmek zorundayız. Seyircimiz muhteşemdi, hakem pek muhteşem değildi. Hakemlere hoca denmesine de karşıyım. Hoca `öğreten` demektir, bizdeki hakemler pek bilmiyor. En iyisi `bey` diyelim. Fırat Aydınus genelde Beşiktaş lehine karar verdi. Beşiktaş lehine verilen kararlar doğruydu ama verilmeyen sarı kart ve attığımız gol tartışılıyor. Hakemleri de çok böyle gündeme atmak istemiyorum. Ama MHK Başkanı Yusuf Namoğlu Trabzon bölgesi hakemi Abdullah Yılmaz`ı çıkıp televizyonda eleştirdi, bunu da eleştirmesini bekliyoruz. Ya da çıkıp desin ki doğru yaptı.” ifadelerini kullandı.

Futbolda bu mağlubiyetlerin de olduğuna değinen Şener, Beşiktaş maçını unutup Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi’ndeki maçlarını düşünmek gerektiğini kaydetti. Bu sezon karışık bir dönem yaşandığını söyleyen Şener, “Ben bu sene niye maç yapıyoruz bilmiyorum. Şampiyon nasıl olacağız, play-off var. Karmakarışık duygularla oynuyoruz ligi. Bu sene bir kıvılcım falan olur diye dedik ki deplasmana seyirci almayalım. Ama karar bu senelik, seyircinin gitme hakkını elinden alamazsın." dedi.

Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda 7 Aralık’ta Lille ile oynayacakları maça da değinen Başkan Şener, Fransa’dan iyi bir sonuçla dönüp turu geçeceklerine inandığını belirtti.
Şenol Güneş`i takımın başına getirirken hedefin şampiyonluk olduğunu ifade eden Şener, “Şenol Hoca konuşmayı çok sevmeyen ama yanındaki insanlara çok şey öğreten biridir. Belki benden daha çok Trabzonsporlu. Onun gelişiyle yükümüz çok azaldı. Yanında Ünal var, Alper var eski oyuncularımız. Bu açıdan çok rahatız. En sıkıntılı zamanlarımda Şenol Hocanın yanına gidiyorum, rahatlıyorum. Özellikle Trabzon`da yabancı hoca çok zor. Milli takıma da yerli hoca seçmekle çok doğru yaptılar." değerlendirmesini yaptı.


BURAK YILMAZ’IN DURUMU
Şener, gösterdiği performansla birçok takımın transfer listesinde olduğu iddia edilen Burak Yılmaz’ın da, Türkiye’de başka bir takıma gideceğine inanmadığını dile getirdi. Burak’ın tanıdığı kadarıyla çok efendi birisi olduğu anlatan Şener, şöyle devam etti: “Çok düzenli bir özel hayatı var. Burak Türkiye’de bizim takımdan başka takımlara gitti zaten, o takımların hepisinİ denedi. Türkiye`de bizden başka takıma gitmemesi lazım bana göre. Eğer tekrar İstanbul`a giderse aldığımız zamanki Burak olur.”
Burak’ın ‘giderseM yurt dışına giderim’ dediğini hatırlatan Şener, “Gidersem rast gele bir Avrupa kulüp gitmem diyecek kadar kaliteli bir çocuk. Tabi sırtında çok önemli bir yük var. Gol atmış, gol krallığında önde. Bazen onu taşımakta güçlük çekebilir, onu da normal karşılamak lazım diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.