Fenerbahçe Kulübü: Yargısız İnfaz Yapılıyor

Fenerbahçe Kulübü yöneticileri, CAS`ta devam eden davası ile ilgili gelişmelere dair bir basın toplantısı düzenledi.


Asbaşkanlar Ali Koç ve Abdullah Kığılı ile Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yıldırım ve Kulüp Avukatı Emin Öztürk Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu 1907 Tribünü’nde düzenledikleri basın toplantısında resmi belgelere dayanarak yaptıkları açıklamalarla Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden men edilme kararının TFF’ce UEFA’ye telkin edildiğini ispatladı.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, toplantının amacının, Fenerbahçe`nin Şampiyonlar Ligi`ne gidememe nedeni açıklamak olduğunu belirterek, " Şampiyonlar Ligi`ne gidememizle ilgili derin endişelerimiz olduğunu söylemiştik. Yöneticilerime, başkanlarımıza hiçbir savunma hakkı olmadan Fenerbahçe üzerine yıkılarak bazı misyonlar yüklemeye çalışıldı. Gizlilik kararı olmasına rağmen her şey konuşuldu. Gerekli delillerin tamamına erişilmeden, ulaşılan bilgilerin de hukuka uygun olmayan şekilde kullanıldığı görülmüştür. Yargısız infaz yapılmıştır" diye konuştu.

Ali Koç, 3 Temmuz’dan itibaren geçen zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü adına çok büyük haksızlıklar yapıldığını ifade ederek "2 kişi Fenerbahçe’nin geleceği ile oynadı" dedi ve haksızlıkların ortadan kalkması için tüm kamuoyundan yardım istedi.

Asbaşkan Koç, şike soruşturması ile birlikte birçok kulübün isminin geçmesine rağmen sadece Fenerbahçe`nin ön plana çıkarıldığını vurguladı.


-UFEA, TFF`DEN GELEN BİLGİ DOĞRULTUSUNDA BİZİ ALMADI-
UEFA`nın Türkiye Futbol Federasyonu`ndan gelen belgeyi gerekçe göstererek Fenerbahçe`yi Şampiyonlar Ligi`ne almadığını kaydeden Ali Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ali Koç, "TFF, UEFA’dan gelen mektubu gerekçe göstererek Kulübümüzün Şampiyonlar Ligi’nden men edildiğini duyurdu. Kısa süre sonra Trabzonspor’un alındığı duyuruldu ve tüm bunlar sıfır tolerans adına yapıldı. Enteresan bir şey oldu. 24 Ağustos’ta UEFA iki ayrı açıklama yapıldı. TFF’nin açıklaması yapılmadan 1 kaç saat önce UEFA’dan Şampiyonlar Ligi’nde olacak takımların ismi açıklandı ve arasında Fenerbahçe de vardı. Sonra TFF tebliğde bulundu. Sonra UEFA bir açıklama daha yaptı. TFF verdiği karar neticesinde Fenerbahçe’yi men ettiğini söyledi, hassasiyetinden dolayı TFF’yi kutladı ve şöyle bir ifade kullandı: ’TFF’nin iradesi ve sorumluluğunda alınan karara istinaden Fenerbahçe’yi men ediyorum’ dedi. Bizce UEFA, TFF’ye karşı hukuki sorumluluğu bir nebze sağlama almak adına bunu yaptı"
UEFA’nın, resmi sitesinden yaptığı açıklamaların da TFF’ce bildirilen ifadeler olduğunu belirten Ali Koç, "TFF’nin burada çıkan metninde ’Şikeden soruşturulduğu için’ diyor, orada ’Şike yaptığı için’ diyor. Bu da bir detay ama önemli bir detay" diye konuştu.