Stada Musallat Olan Böceklerden Arap Sabunu İle Kurtuldular

Ankara`nın Beypazarı ilçesinde şehir stadına musallat olan bir böcek, yetkilileri kara kara düşündürüyor.


Çimlere zarar verip kurutan böcekle mücadele için çeşitli yöntemler deneyen yetkililer, çareyi Arap sabununda buldu. Danaburnu adı verilen böcek, deliklere dökülen Arap sabunlu su sayesinde yuvasını terkediyor. Stat, Beypazarı Şekerspor ve amatör takımların maçlarına evsahipliği yapıyor.
Beypazarı İlçe Spor Müdürü Baha Tekin, şehir stadında 1. lig, 2. lig, amatör maçların yapıldığını ifade ederek, Beypazarı Şekerspor’un yoğun olarak kullandığı stadda birkaç yıl öncesine kadar bu böceğin görülmediği söyledi.
Kuraklık zamanında düzenli sulanan stada böceklerin dışarıdan uçarak gelip yuva yaptığını aktaran Tekin, "Bu böceklerle büyüklerimizden öğrendiğimiz bir metotla mücadelele ediyoruz. Bu böceklerle beslenen kuşların ölmemesi, stadyumun halka açık ailelerin spor yapabildiği bir yer olması ve sporcuların yoğun kullandığı bir stat olması nedeniyle kimyasal ilaç yerine Arap sabunlu suyla böceklerle mücadele ediyoruz." dedi.

Tekin, böceklerle mücadeleyi neredeyse bitirdiklerini de belirterek, ``Çimler kesildikten sonra sahada yuvalarını arıyoruz. Bulduğumuz bu yuvanın içine Arap sabunlu suyu döküyoruz. Yaklaşık 10 dakika sonra böcekler dışarı çıkıyor ve Arap sabunun etkisiyle ölüyorlar. Hem doğal hayatı hem de burada spor yapan sporcuları korumuş oluyoruz." diye konuştu.