Orduspor Hakeme Yüklendi

Orduspor Sportif Direktörü Arhan Akün, kendi sahalarında yenildikleri Mersin İdman Yurdu maçında hakem Koray Gençerler`in çok kötü bir yönetim sergilediğini belirterek, "Hakemin verdiği iki yanlış karar maçın kaderini değiştirdi.

Hakem Koray Gençerler`in Mersin`e karşı ayrı bir sempatisi var" dedi. Mersin İdman Yurdu yenilgisini değerlendiren Arhan Akün, maçın genelinde iyi organize olamadıklarını, hafta içinde çalıştıkları hücum organizasyonlarını gerçekleştirmekte sıkıntılar yaşadıklarını, ancak buna rağmen hiçbir mazeretin arkasına sığınmadıklarını söyledi. Takım olarak kendilerinin nasıl başarılı olmak için dikkatle çalışıyorlarsa hakemlerden de aynı dikkati, ciddiyeti ve adaleti beklediklerini ifade eden Akün, "Mersin İdman Yurdu maçında çalınan düdüklerden neredeyse karşı kaleye gidemeyen birOrduspor vardı. Bir hakem iki yanlış düdükle oyunun skorunu direkt etkiliyorsa, demek ki ortada bir başarısızlık bir adaletsizlik var" diye konuştu

"HAKEMİN MERSİN`E SEMPATİSİ VAR" Hakem Koray Gençerler`in, Mersin`e karşı ayrı bir sempatisi olduğunu savunan Akün, şunları kaydetti; "Yaptığımız ufak çaplı araştırma sonunda karşılaşmanın hakemi Koray Gençerler`in 6 yıl Mersin`de yaşadığı, üniversite eğitimini Mersin`de gördüğü ve federasyonun resmi yayın organı Tam Saha`ya verdiği bir röportajında, `Mersin`in hakemlik yönünden hayatımda çok önemli bir yeri var` cümleleri ile karşılaştık. Merkez Hakem Kurulu`nun hakem atamalarında daha araştırmacı ve dikkatli olmasını istiyoruz. Biratama yaparken, ilgili hakemin kariyerini, nerelerde öğrenim gördüğünü, nerelerde yaşadığını araştırmanız gerekir. Bu araştırmayı ve dikkati sağlamazsanız bugün Orduspor`un yarın Mersin İdman Yurdu`nun canı yanar, futbolda adaleti sağlayamazsınız. Ben 4 aydır Ordu`da yaşıyorum, şehre olan sevgimden kendimi Ordulu hissediyorum" dedi. Hakemin de 6 yıl yaşadığı Mersin`de kendini bu şehre ait görmesinin çok doğal olduğunu ve kararlarında art niyetli olduğunu düşünmediğini, ancak bilinçaltında yaşadığı sempatiyisu üzerine çıkarmaması gerektiğini savundu.

Kaynak: İHA