Real Madrid, Atletico’yu Penaltılarla Mağlup Etti

La Liga’da lider Real Madrid, 14.

hafta maçında Arda Turan’lı Atletico Madrid’i 4-1 mağlup etti. Santiago Bernabeu stadında oynanan maçta Real Madrid’in gollerini 24. ve 81. dakikada Ronaldo (penaltı), 49. dakikada Di Maria ve 65. dakikada Higuain atarken Atletico Madrid’in golü 14. dakikada Adrian’dan geldi.

Maçın kırılma noktasını olan oluşturan 21. dakikada Karim Benzema, Atletico Madrid kalecisi Courtois ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi ve kaleciye kırmızı kart çıkardı. Maç 3-1’e geldikten sonra 80. dakikada Atletico defans oyuncusu Godin’in ceza sahası içinde Higuain’i düşürmesi üzerine hakem bir kez daha kırmızı kartına başvurdu ve penaltı noktasını gösterdi.

Real Madrid maça Casillas, Lass, Pepe, Ramos, Marcelo, Khedira, Alonso, Di María, Özil, Ronaldo, ve Benzema ilk on biriyle çıkarken teknik direktörü Jose Mourinho Türk futbolculardan Nuri Şahin ve Hamit Altıntop’a görev vermedi. Hırslı olduğu gözlenen milli futbolcu Arda Turan 27. dakikada sarı kart gördü ve haftaya cezalı duruma düştü. Arda, 77. dakikada yerini Reyes’e bıraktı. Bu galibiyet sonrası puanını 34’e çıkaran Real Madrid liderliğini sürdürürken Atletico Madrid 16 puanda kaldı.