Mesut`lu Real, Arda`lı Atletico`yu Farklı Mağlup Etti

İspanya`da La Liga`nın 14.

haftasında oynanan Madrid derbisinde Real Madrid, Atletico Madrid`i 4-1 yendi. Real Madrid`de Mesut Özil, Atletico Madrid`de de Arda Turan karşılaşmaya ilk 11 başladı. Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho, Nuri Şahin`e ilk 11`de yer vermezken, Hamit Altıntop`u da 18 kişilik kadroya almadı. Milli futbolcu Arda Turan, 77. dakikada yerini Reyes`e bırakırken, Mesut Özil de 78`de Fabio Coentrao ile değişti.

Maçın 16. dakikada Atletico Madrid, organize bir ceza alanı içerisinde topla buluşan Adrian, Casillas`ın yanından topu ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi. Mücadelenin 22. dakikasın ceza sahasına hareketlenen ve kaleciyle karşı karşıya kalan Benzema, genç kalecinin müdahalesiyle yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Mateu Lahoz, Thibaut Courtois`a kırmızı kartla cezalandırırken, penaltı noktasını da gösterdi. Meşin yuvarlağın arkasına geçen Ronaldo, penaltıda noktasından kaydettiği golle skoraeşitlik getirdi. Gelecek hafta Rayo Vallecano`yu konuk edecek Atletico`da sarı kart cezası sınırında bulunan Arda, Di Maria`ya yaptığı hareketin ardından sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü.

Karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya iki takım da bitirdiği gibi başlarken, 49. dakikada Real Madrid geliştirdiği atakta ceza sahasında topla buluşan Cristian Ronaldo, pasını Di Maria`ya çıkardı. Arjantinli futbolcu, kalecinin olmadığı kaleye bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu ve skor 2-1 oldu. 65. dakikada Atletico Madrid`in defans oyuncusu Diego Godín ve kalecisi Sergio Asenjo`nun anlaşamamasını iyi değerlendiren Higuain, Godin`den topu kaptıktan sonra önce kaleciyi ardından bir başka defans oyuncusunugeçtikten sonra boş kaleye topu gönderdi ve skoru 3-1`e taşıdı. Dakikalar 81`i gösterirken Godin, Ronaldo`nun şık pasında ceza alanında kaleciyle karşı karşıya kalan Higuain`e arkadan yaptığı müdahalenin ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Penaltı atışını kullanmak için topun başına geçen Ronaldo sert ve düzgün bir vuruş yapan farkı 3`e çıkarttı. Kalan dakikalarda başka gol olmazken, Real Madrid, Atletico Madrid`i 4-1 mağlup etti.

Öte yandan, Real Madrid`in ve İspanya Milli Takımı`nın kalecisi İker Casillas`ın 127 kezle en fazla milli formayı giyme rekorunu kırmasıyla bağlantılı olarak maç öncesinde, Real Madrid kulübü başkanı Fiorentino Perez tarafından Casillas`a tahtadan yapılmış bir top verildi.

Kaynak: İHA