Sapara: Bundesliga Yerine Türkiye`yi Seçtim

Trabzonspor`un Slovak oyuncusu Marek Sapara, sezon başında Ankaragücü`nden ayrıldıktan sonra Bundesliğa yerine Türkiye`yi ve Trabzonspor`u tercih ettiğini belirterek, ailemle birlikte bu toplumun yaşam tarzını çok sevdiklerini söyledi.

TrabzonCell`lilerin sorularını yanıtlayan Marek Sapara, Profesyonel kariyerimde ilk golünü Kosice formasıyla, 19 yaşındayken attığını belirterek, benim için büyük bir zevkti ve unutulmaz bir andı.dedi Slovakya`yla Türkiye arasında futbol anlamında belirgin fark olduğunu belirten Sapara, " Ülkenin futbol ortamı arasında belirgin bir fark var. Slovakya`da çok genç yetenekli oyuncular altyapı ve tesislerin yetersizliği nedeniyle gelişimlerini üst düzeye çıkaramıyorlar. Bu konuda Türkiye`deki oyuncular Slovakya`dakilere kıyasla çok daha iyi imkânlara sahip."dedi Trabzonspor`a transferim konuşulmaya başlandığında heyecanlandığını belirten Sapara, " Geçen sezonun sonlarına doğru, transfer dönemi açılmadan önce Trabzonspor`un benimle ilgilendiği yönünde duyumlar almaya başlamıştım fakat Ankaragücü`nün o dönemdeki başkanı beni kesinlikle takımda tutmak istediklerini söylemişti ve açıkçası oradan ayrılmam uzak bir ihtimal gibi görünüyordu. Ardından orda yaşanan başkan ve yönetim değişikliğiyle birlikte Trabzonspor`un kapısını bana açacak olan süreç başladı ve neyseki bu süreç beni buraya getirdi."şeklinde konuştu.

"AVNİ AKER`DEKİ TARAFTARIN SEVGİSİNİ VE SICAKLIĞINI TENİMDE HİSSETTİM" "Türkiye`de insanların futbola duyduğu ilgi bende büyük bir hayranlık uyandırıyor" diyen Sapara, " İnsanlar büyük bir istek ve arzuyla stadyumlara koşuyor. Hüseyin Avni Aker Stadı`nda oynadığımız son CSK maçı bende tarifi zor duygular bıraktı. Isınmaya çıktığımızda tribünlerden bize doğru akan o sevgi ve desteğin sıcaklığını tenimde hissettim ve aradan üç gün geçmiş olmasına rağmen hala o atmosferin etkisi altındayım.

27 forma numarasının kendisine uğurlu geldiğini belirten Sapara, "27, Slovakya`da profesyonel kariyerime ilk adımı atarken seçtiğim numaram ve benim için uğurlu bir numara. Onu kariyerim boyunca taşıdım. Ankara`da ilk sezonumda 27 başka oyuncu tarafından alındığı için 72`yi giymiş bir sonraki sezon 27`yi almıştım buraya gelir gelmezde 27`yi aldım" ifadesini kullandı.

Türkiye`de birçok Slovak Milli Takımı oyuncusu olmasının buraya karşı olan sevgiden kaynaklandığını belirten Sapara, "Size şu kadarını söyleyeyim. Sezon başında Ankaragücü ile yollarımı ayırdıktan sonra Bundesliga`ya gitme şansım çok yüksekti fakat Türkiye`de kalmayı seçtim çünkü bu toplumun insanlarını, bu toplumun yaşam tarzını çok seviyorum. Ailemde burada çok mutlu. Sanırım Türkiye liginde forma giyen birçok vatandaşım da benim gibi düşünüyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA