Üç Türk Futbolcunun Forma Giydiği Maçta Real Madrid Zagreb’i 6-2 Yendi

Şampiyonlar Ligi D Grubu 5.

maçında Real Madrid, Hırvat temsilcisi Dinamo Zagreb’i rahat geçti. Santiago Bernabeu stadında Türk asıllı futbolculardan tümünün forma şansı bulduğu maçı Madrid ekibi 6-2 kazandı. Real Madrid bu galibiyetle Şampiyonlar Ligi’nde beşte 5 yaparak puanını 15’e yükseltti ve liderliği garantiledi.

İlk 8 dakikada skoru 3-0’a getiren Real Madrid’in gollerini Benzema (Dk. 1 ve 65), Callejon (Dk. 6 ve 49), Higuain (Dk. 8) ve Mesut Özil (Dk. 19) attı. Zagreb’in golleri ise 81. dakikada Bequiraj ve 90. dakikada Tomecak’dan geldi. Bunlar aynı zamanda Şampiyonlar Ligi’nde şimdiye kadar gol yemeyen Real Madrid’in kalesinde gördüğü ilk goller oldu.


Türk asıllı futbolcu Mesut Özil ve milli futbolculardan Nuri Şahin ilk on birde başlarken, Hamit Altıntop ikinci yarıda forma şansı buldu. 90 dakika forma giyen Nuri kendisi için test niteliği taşıyan maçtan geçer not aldı. Real Madrid’in ilk on biri Adán, Lass, Varane, Ramos, Coentrao, Xabi alonso, Nuri Şahin, Callejon, Özil, Benzema ve Higuain’den oluştu.

Şampiyonlar Ligi’nde oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı: Bayern Münih-Villareal 3-1, Napoli-M.City 2-1, CSKA Moskova-Lille 0-2, Trabzonspor-İnter 1-1, Otelul Galati-Basel 2-3, M.United-Benfica 2-2, Real Madrid-D.Zagreb 6-2, Lyon-Ajax 0-0.