Trabzonspor, İnter`i Elinden Kaçırdı

Trabzonspor Şampiyonlar Ligi`nde Inter ile kendi saha ve seyircisi önünde 1-1 berabere kalarak gruptan çıkma şansını son maça bıraktı.

Karşılaşma sonrasında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Zor bir maçtı. Bu maç öncesi Lille`nin kazanması ile 5`er puanla 3 takım olmuştuk. Inter gruptan çıkmayı garantilemişti. Gruba baktığımız zaman kritik bir süreç geçiriyorduk. 1 puan almamız önemliydi, beraberlik bizi bir adım öne geçirdi. Şimdi son maçta Lille`nin bizi geçmesi için bizi yenmesi lazım. Biz gruba başlarken şans verilmiyorduk ama son maça giderken her şey bizim elimizde. Kazanabilirdik kaybedebilirdik de. Maç gitti,geldi. CSKA maçında olduğu gibi iki maçta direklere takılan toplar nedeniyle 4 puanımız gitti. Oyunun tamamında olumlu işler yaptığımıza inanıyorum. Oyuncularımı tebrik ediyorum, seyircimize teşekkür ediyorum" dedi.

Güneş, rakiplerinin ilk 11`deki 8 oyuncusunun Şampiyonlar Ligi`ni kazanan kadroda yer aldığını ve tecrübeli bir ekiple oynadıklarını kaydederek, "Biz daha iyisini yapabilirdik artılarımız değil eksiklerimizi konuşmaktan yanayım. Biz rakibimizden 4 puan aldık ama 5 puan da CSKA`ya kaybettik. Başlarken 4. gösteriliyorduk ama şimdi 2. sıradayız. Her maçı kazanabilirdik. Biraz da tecrübeli olsaydık çok daha rahat gruptan çıkabilirdik. Lille karşısında beraberliğin bizi gruptan çıkaracağını inanıyorum"şeklinde konuştu.

İnter teknik direktörü Claudio Ranieri ise Trabzonspor karşısında 2-3 net pozisyon bulduklarını ancak değerlendiremediklerini ifade ederek "İki takım da iyi oynadı. İyi bir maç oldu ancak maç berabere bitti. Taraftarların 90 dakika boyunca takımlarını desteklemeleri ise beni çok etkiledi" dedi.

CSKA maçının kendileri için olduğu kadar rakipleri için de önemli olduğunu kaydeden Ranieri, "Bizim son maçımız. En iyi şekilde grup maçlarını bitirmek istiyoruz. Trabzon bu konuda rahat olabilir" derken, Trabzonspor`a Lille maçında başarılar diledi.

İtalyan teknik adam Claudio Ranieri, Trabzonspor`un kendisi için bilinmeyen bir takım olduğunu da kaydederek "İlk maçta takımın başında değildim ama tribünden maçı izlemiştim. İlk maçtaki oyunlarına çok şaşırmıştım. Bu maçta da Trabzonspor oynadığı futbolla iyi bir takım olduğunu gösterdi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA