Trabzonspor: 1 – İnter: 1 (ilk Yarı)

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Martin Atkinson, Michael Mullarkey, Peter Kirkup
Trabzonspor: Tolga, Celutska, Giray, Glowacki, Cech, Serkan, Zokora, Colman, Halil, Alanzinho, Burak
Inter: Julio Cesar, Zanetti, Stankovic, Lucio, Alvarez, Cambiasso, Milito, Samuel, Chivu, Zarate, Nagatomo
Gol: Dk.

18 Alvarez (Inter), Dk. 23 Halil (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 11 Chivu (Inter), Dk. 42 Glowacki (Trabzonspor)

Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda Trabzonspor ile İtalya ekibi Inter arasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

Trabzonspor, 1983 yılında 1-0 yendiği İtalya temsilcisi Inter ile Trabzon’da ikinci kez karşı karşıya geliyor. Bordo-mavililer, güçlü rakibi ile şuana kadar oynadığı maçlarda 2 galibiyet, 2 yenilgi aldı.

Trabzonspor, tarihinde ilk kez mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi grup maçlarında beşinci karşılaşmasına çıktı. Bordo-mavililer, B Grubu’nda şuana kadar oynadığı maçlarda 5 puan toplanmıştı.
Trabzonspor, gruptaki ilk maçında Inter’i deplasmanda 1-0 yenmiş, ardından Lille ile sahasında 1-1 berabere kalmıştı. Üçüncü maçında deplasmanda CSKA Moskova’ya 3-0 mağlup olan bordo-mavililer, CSKA ile kendi sahasında oynadığı ikinci maçta ise 1-1 berabere kalmıştı.


18. dakikada Milito ile yaptığı duvar pası ile ceza sahasına giren Alvarez, plase bir vuruşla kaleci Tolga’nın sağından topu filelere gönderdi: 0-1.

21. dakikada Colman’ın yerden ceza sahası içerisine gönderdiği uzun pasa Burak, ceza sahası içerisinde ayağının ucuyla dokunda, meşin yuvarlak kaleci Cesar’ın bakışları arasında direğin dibinden auta çıktı.

23. dakikada Halil’in yaklaşık 30 metreden şutunda defanstan de seken top üst direğe çarparak filelere gitti: 1-1.
35. dakikada Alanzinho’nun ceza sahası önünden şutunda kaleci Cesar, topu kornere çeldi.

36. dakikada gelişen ani atakta Zarate soldan ceza sahası girdi, şutunda kaleci Tolga topu direğin dibinden kornere çeldi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve maçın ilk yarısı 1-1 sona erdi.