Şenol Güneş: Şampiyonlar Ligi`nde Gruptan Çıkacağımıza İnanıyorum

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda gruptan çıkacaklarına inandığını söyledi.


Güneş, Şampiyonlar Ligi (B) Grubu`ndaki 1-1’lik Inter maçının ardından yaptığı değerlendirmede, zor bir maçı geride bıraktıklarını belirterek, ``Lille`in kazanmasıyla grupta 5 puanlı 3 takım olmuştu. Inter garantilemişti. Grubu baktığımız zaman kritik bir süreç geçiyoruz. Bugün kazanmanın ya da beraber kalmanın çok önemli olmadığını düşünüyorum. Ama beraberlik bizi adım öne geçirdi. Ama kazanırsak bar artı daha olabilirdi.” dedi.

Grup maçlarına başlarken hiç şans verilmeyen bir takım olduklarını hatırlatan Güneş, “Son maçları girilirken şuanda grubun ikincisiyiz. Son maça giderken her şey elimizde, bu bizim rahatımız. İki kez katıldığımız Şampiyonlar Ligi’nde güzel bir sınav verdiğimizi düşünüyorum. Bu akşam kazanabilirdik, kaybedebilirdik de. Ama Adrian’ın direkten dönen topu bizi 4 puandan etti. Rakibine de önemli fırsatları vardı. Oyunun tamamında olumlu işler yaptığımızı düşünüyorum.`` ifadelerini kullandı.

Enteresan bir grupta mücadele ettiklerini dile getiren başarılı teknik adam, “Başlarken grubun favorisi Inter`di. İkincilik ve üçüncülük için Lille veya CSKA Moskova’ydı, dördüncüsü bizdik. Şimdi ikiye çıktık. 4 puanımızın Inter gibi güçlü bir takımdan alınması sevindirici. Oyun olarak ezilmemek daha sevindirici. Grupta oynadığımız 5 maça baktığımızda Trabzonspor her maçı kaybedip, kazanabilirdi. Futbol adına iyi işler yapmaya çalıştık. Yeni bir kadroyla yapmaya çalıştık. O bakımdan bu 4 puanı başarı olarak kabul ediyorum ama biraz daha tecrübe olsa, çok daha rahat gruptan çıkabilirdik.``
Güneş, son maçlar öncesi Trabzonspor’un şansını nasıl gördüğüne ilişkin bir sorusuna şu cevabı verdi: “CSKA ve Lille göre her şey elimizde. CSKA-Inter maçına bağlı olarak beraberlik bizi çıkartabiliyor ama Lille’nin bizi yenmesi gerekiyor. Beraberlik onlara yetmiyor. Öyle bir durumdayız ki Lille de, CSKA da, biz de hala grupta yukarı çıkma ve çıkamama şansımız var. Ama ben 1 puanlık farkın bize çok büyük bir avantaj sağladığını düşünüyorum. Daha önce yaptığımız gibi daha da iyi oynayarak oradan alacağımız puanla gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Hedefimiz de bu, çünkü çok yaklaşmışken bunu kaybetmek istemiyoruz.”
Başka bir soru üzerine de Şampiyonlar Ligi maçları öncesi ve sonrasında oyuncularının lige konsantre olmada zorluk çektiklerini ifade eden Güneş, bundan dolayı Süper Lig’de önemli puanlar kaybettiklerini de sözlerine ekledi.