Omü Ragbi Takımı, Başarıdan Başarıya Koşuyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rağbi takımı geçen senenin şampiyonu olan ODTÜ’yü deplasmanda 37-17’lik skorla yenip, grup birinciliği açısından çok önemli bir avantaj yakaladı.


2007 yılında OMÜ öğrencileri tarafından kurulan ve Türkiye Ragbi Ligi’nde Karadeniz’in tek takımı olarak yer alan OMÜ Samsun Ragbi Kulübü, Türkiye Ragbi Liginde gerek kadınlarda gerekse erkeklerde sayısız başarılar kazandı. 2011 Ligi’ne de büyük bir hızla başlamış olan ekip, sezonun ilk maçında Trakya Üniversitesi’ni 29-3’lük skorla yendi. Takım, son maçta ise grubun en önemli temsilcilerinden ODTÜ’yü deplasmanda 37-17’lik skorla yenip, grup birinciliği açısından çok önemli bir avantaj yakaladı.

Kurulduğundan bu yana OMÜ Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu çatısı altında antrenmanlarına devam ettiklerini belirten takım oyuncuları, “Takımda bulunan oyuncularının büyük çoğunluğu OMÜ lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile mezunlardan oluşan takımın en önemli amaçlarından biri de; Ragbi sporunun Türkiye’de ve Karadeniz Bölgesi’nde tanınmasının ve geliştirilmesinin sağlanmasıdır. Ragbi ailesi, Öğretim Görevlisi Gregory T. Sullivan ve Prof. Dr. Sebahat Özman Sullivan’ın yaptıkları tanıtımlarla her geçen gün genişlemeye devam ediyor.” diye konuştu.