Minik ve Yıldız Judo Milli Takımı Uluslararası Turnuvada 2. Oldu

Avrupa Judo Federasyonu 2011 faaliyet programında yer alan Uluslararası Minikler ve Yıldızlar Judo Turnuvası Yunanistan`ın Selanik şehrinde yapıldı.

Uluslararası turnuvaya 16 ülkeden 500 sporcu katılırken, Türkiye Milli Takımı, toplamda 21 madalya kazandı. Milli Takım ayrıca, 8 Altın, 6 Gümüş, 7 bronz Madalya ile Takım halinde 2. oldu. Tekirdağ Belediye Spor ise 13 madalya kazandı. Tekirdağ Belediye Sporlu judocular, 6 Altın, 5 Gümüş, 2 Bronz madalya kazanarak, Türk Milli Takımı`nın İskeletini oluşturduklarını göstermiş oldular

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç Judoda büyük başarılar elde eden sporcuları teker teker kutlayarak başarılarının devamını diledi. Türkiye Milli Takım kafile başkanı ve aynı zamanda, Tekirdağ Belediye Spor Kulübü başkanı Ali Kılıç yaptığı açıklamada, "Judo branşındaki alınan madalyalar bizleri çok sevindirdi. Bu sporcular her gün düzenli ve planlı antrenman yapıyorlar. Bizlere de görev olarak sporcularımıza destek vermek kalıyor. Müsabakalar çok çekişmeli geçti.16 ülkenin arasında takımhalinde 2. olmak çok gurur verici. Sporcularımızla gurur duyuyoruz" dedi.

Tekirdağ Judo İl Temsilcisi Dr. Mehmet Şili de yaptığı açıklamada, "Yunanistan`da yapılan Uluslara arası müsabakada ülkemizi temsil eden sporcularımız çok büyük başarılar kazandı. Yaşları küçük ama dereceleri çok büyük. Bizlere bu müsabaka da destek veren, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek`e, Tekirdağ Belediye Başkanı Op.Dr. Adem Dalgıç`a, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu`ya , Tekirdağ Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ali Kılıç`a, Tekirdağ Belediyesi Gençlik ve SporKulübü Başkan Yardımcısı Hasan Önbey`e ve son olarak Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal` a teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA