Eskişehirspor Teknik Direktörü Skibbe: Ankaragücü Karşısında Favori Takımız

Eskişehirspor, puansız döndüğü Fenerbahçe maçının ardından kendi sahasında oynayacağı Ankaragücü maçının hazırlıklarına başladı.

Antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Michael Skibbe, Fenerbahçe maçını ve hafta sonu oynanacak Ankaragücü maçını değerlendirdi.

Eskişehirspor, kendi sahasında karşılaşacağı Ankaragücü maçının hazırlıklarına bugün akşam saatlerinde yapılan antrenmanla başladı. 1-0 yenik dönülen Fenerbahçe deplasmanını değerlendiren teknik patron Skibbe, Fenerbahçe maçında hem fiziksel olarak hem de oyun tekniği olarak istedikleri oyunu sahaya yansıttıklarını söyledi. Ankaragücü maçında da aynı oyunu sergilediklerinde galip gelebileceklerini belirten Alman çalıştırıcı, Başkent temsilcisi karşısında muhakkak kazanmaları gerektiğini ifade etti.
Eskişehirspor’un Ankaragücü karşısında favori takım olarak gösterildiğini kaydeden Alman teknik adam, Ankaragücü’nü yenerek 3 puan almak istediklerini söyledi. Daha önce Ankaragücü’nün Trabzonspor’la oynadığı maçı televizyondan takip ettiğini belirten Skibbe, “O maçta ne kadar iyi bir takım olduklarını gördüm. Deplasmanda olmalarına rağmen galibiyete odaklandıklarını ve kaliteli bir takım olduklarını çok iyi gördüm. Küçümsenecek ve ciddiye alınmayacak takım kesinlikle değil.” şeklinde konuştu.

Takımda Tello, Erkan, Tarık ve Veysel gibi sakat oyuncular bulunduğunu dile getiren Skibbe, Fenerbahçe maçı öncesi özellikle Burhan’ı kadrodan çıkartmak zorunda kaldıklarını söyledi. Erkan’ın da maç günü ısınırken problemi olduğunu ve bileğinde sakatlık bulunduğunu belirten Skibbe, “Fenerbahçe maçında ofansif açıdan daha etkili oyuncularımızı oyuna katmakta zorlanmıştık. Bu oyuncularımızın tedavilerin en kısa zamanda tamamlayarak kadroda yer vermek istiyoruz.” dedi.

Alper Potuk ve Batuhan Karadeniz gibi oyuncularla ilgili transfer söylentilerini değerlendiren teknik adam, bu tür söylentilerin her zaman çıktığını ve gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Skibbe oyuncuların bu durumdan olumsuz olarak etkilenmediklerini sözlerine ekledi.

Fenerbahçe maçında kırmızı kart görerek oyun dışı kalan Nadareviç ise kırmızı kartın haksız yere gösterildiğini ifade etti. Rakibine dokunmamasına rağmen kırmızı kart gördüğünü ifade eden Nadareviç, “Sarı kart gösterilebilirdi, ama kırmızı kart beklemiyordum, şok oldum.” ifadelerini kullandı.

Kırmızı şimşekler hafta içi sürdüreceği çalışmalarla Ankaragücü maçının hazırlıklarına devam edecek.