Erzurum’da Kış Turizmi, Kış Sporlarıyla Canlanacak

Erzurum’da spor faaliyetlerini değerlendirmek ve yeni planlar hazırlamak amacıyla İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde bir toplantı düzenlendi.


Toplantıda konuşan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, şehrin kış sporları ve kış turizmi açısından farklı bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Erzurum’da bulunan tesislerin dünyanın kış sporları konusunda ön plana çıkan ülkeleriyle yarışabilecek seviyede olduğunu hatırlattı.
Vali Öztürk, toplantıya kendileri gelmeyip vekillerini gönderen belediye başkanlarına fırça attı. Esprili bir dille belediye başkanlarını eleştiren Vali Öztürk, “Nikah masasında evlenenlere ya şimdi konuşun ya da sonsuza kadar susun denilir. Biz bu toplantıyı önemsiyoruz. Onları da aramızda görmek isterdik ama gelmemişler. Burada konuştuklarımız onları da bağlar.” dedi.
Erzurum’un kış turizmi açısından büyük bir önem taşıdığını ifade eden Vali Öztürk, “Kış turizmi ve kış sporları birbirleriyle yakından ilişkili. Bu iki faaliyet Erzurum’da rahatlıkla yapılabilir. Hem tesisler hem de koşullar buna çok uygun.” diye konuştu.
Erzurum’un sahip olduğu tesislerle durulanması gerektiğini belirten Vali Öztürk, “Şehrimizde faaliyet gösteren bütün kurum ve kuruluşların kış sporları konusunda kulüpleşmeye gitmesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi. Öztürk, özellikle belediyeler ve üniversitenin bu konuda hızlı adımlar atması gerektiğini vurguladı.
Erzurum’da bulunan çocukların hepsinin kış sporlarıyla ilgilenmesini de isteyen Vali Öztürk, “Gerekirse çevre illerdeki çocuklara da ulaşmamız lazım.” ifadelerini kullandı.
Öztürk, Erzurum’a hiçbir masraftan kaçınılmayarak birçok tesis yapıldığını anlatarak, hem kış sporlarını destekleyici hem de yatırımları değerlendirmek için çalışmalar yapılması gerektiğini savundu.
Toplantıda bütün kurumların fikirlerine başvuracaklarını aktaran Öztürk, “Bu toplantı sonunda bir rapor hazırlayacağız. Bunu ilimiz milletvekili olması dolayısıyla Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a da sunacağız.” diye konuştu.

İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ise yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çintimar, Erzurum’da bulunan 80 spor tesisinde günde 4 bin 423 sporcunun antrenmanlara katıldığını söyledi. Toplantıya Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ın yanı sıra kentteki kurum ve kuruluşların temsilcileri de katıldı.