Eboue hakkındaki ırkçı sözler dünya basınında

Dış basın, derbide Eboue'ye atılan çakmakları ve BJK TV'de oyuncuya yönelik olarak yapılan imayı manşetten duyurdu

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbi karşılaşmasında Sarı-Kırmızılı takımın siyahi oyuncusu Eboue'ye tribünlerden atılan çakmaklar ve maçın ardından önceki gün Eboue için BJK TV'de yapılan 'maymun' iması Avrupa basının manşetlerini süslerken, Siyah-Beyazlı kulüp ırkçılıkla suçlandı.

"FUTBOL İÇİN ÜZÜCÜ SAHNELER VARDI!"
Daha önce İngiliz ekibi Arsenal'de forma giyen Eboue'ye yapılan davranışlar, özellikle Ada basınında geniş yer buldu. Fildişi Sahilli oyuncunun ırkçı söylemlere maruz kaldığı ve bunun futbol için oldukça üzücü olduğu belirtildi. Eboue'ye çakmak, su şişesi, madeni para ve diğer yabancı maddelerin atılmasının yanı sıra, "maymun" denildiği de iddia edildi. BJK TV'de önceki gün, 'Manşet' programına çıkan gazeteci Burhan Akdağ, Eboue'yi kast ederek, "National Geographic belgesel kanalında çok görürsünüz" diyerek , 'maymun' iması yapmıştı.

İŞTE ÖNE ÇIKAN O MANŞETLER!
Daily Mail, "Bu çirkin görüntüler Türk futbolu adına üzücü ve düşündürücü" derken, The Sun ise, "Bunlar ırkçılığı tetikleyen olaylar" dedi. Telegraph, "Eboue, ırkçı biçimde aşağılandığını düşünüyor" diye yazarken Fransız L'Equipe, "Irkçı saldırı" dedi.

CAMİA'DA DA TEPKİ BÜYÜK!
Galatasaray'lı Eboue için, "maymun" benzetmesinde bulunan gazeteci Burhan Akdağ'a camia da tepkili... Beşiktaş ve BJK TV yönetimi ise yaşananlar için özür diledi