Depremzede Oğuz Can ve Ailesi, Trabzonspor`un Daveti Üzerine Trabzon’a Geldi

Trabzonspor taraftarı Vanlı küçük depremzede Oğuz Can (5) ve ailesi, bordo-mavili kulübün daveti üzerine Trabzonspor-Inter maçını seyretmek için Trabzon’a geldi.


Küçük Oğuz, Van’da meydana gelen 7,2’lik depremin ardından Erciş ilçesinde ailesiyle birlikte kaldığı çadırda, isteklerini soran gazetecilere, “Sadece Trabzonspor forması istiyorum” sözleri ile gündeme gelmişti. Onun bu isteğine duyarsız kalmayan Trabzonspor Kulübü de Oğuz’a ve ailesine formanın yanı sıra Trabzonspor ürünlerinden oluşan yardım malzemeleri göndermişti.
Bordo-mavili kulüp tarafından Şampiyonlar Ligi’ndeki Trabzonspor-Inter maçına da davet edilen Can ailesi, Trabzon’a geldi. Trabzonspor Kulübü görevlileri tarafından karşılanan Oğuz ile kardeşleri Yasin (12), Cansu (15) ve 7 aylık Yunus Emre, annesi Aynur Can ile dayısı Murat Dülek, Trabzon’un tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Atatürk Köşkü’nde gazetecilere poz veren Oğuz, “Bize her yer Trabzon” sloganı attı. Küçük Oğuz, bu akşamki Inter maçını da Trabzonspor’un 2 – 1 kazanacağını söyledi.
Oğuz’un ağabeyi Yasin de Trabzon’a geldikleri için çok mutlu olduklarını belirtti. Hayatında ilk kez maç seyredeceğini ifade eden Yasin, “Bu anlatılamayacak bir şey. Bize çok güzel bir sürpriz oldu. Böyle bir şeyi hiç hayal etmemiştim.” dedi.

Anne Aynur Can ise, Trabzonspor’un teklifinin kendilerini inanılmaz derece de mutlu ettiğini söyledi.

Deprem dolayısıyla durumlarının hiç de iyi olmadığını anlatan anne Can, “Çadırda kalıyorduk. Bizim için her şey bitti sanıyorduk. Buraya gelince hayatın devam ettiğini gördük. Gerçekten çok mutlu olduk. Allah devletimizden, milletimizden, Trabzonspor’dan razı olsun. Bizi böyle bir günde yalnız bırakmadılar. Trabzonspor bize hep sahip çıktı. Bizi misafir ettiler. Duygularımızı nasıl anlatacağız bilemiyoruz.” dedi.
Can, küçük Oğuz’un Trabzonspor sevgisinin ise Erciş’teki polis memuru olan Trabzonsporlu komşularına duyduğu sevgiden kaynaklandığını da dile getirdi.
Depremzede Can ailesi, Trabzonspor ile Inter arasında bu akşam Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanacak müsabakayı seyredecek. Ayrıca, küçük Oğuz ve abisi Yasin maç öncesi Trabzonsporlu futbolcularla seramoniye de çıkacak.