Cavcav’ın Gençlerbirliği`nde Satmadığı Tek İsim: Malzemeci Hacı

Yetiştirdiği veya transfer ederek Türk futboluna kazandırdığı isimleri en iyi pazarlayan kulüplerin başında yer alan Gençlerbirliği’nin malzemecisine dahi teklif geldi, ama Başkan İlhan Cavcav malzemeci Hacı’yı bırakmadı.


Ucuz maliyetli oyuncuları büyük takımlara satmasıyla ünlenen Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav sadece Hacı Anaçoğlu’nu hep takımda tuttu. Gençlerbirliği’nin 24 yıllık emektar malzemecisi Anaçoğlu, amatör olarak futbol oynadığı dönemin ardından Gençlerbirliği’ne malzemeci olarak geldi.
24 yıllık süre içerisinde gösterdiği iş disiplini ve başarısıyla dikkatleri çeken Anaçoğlu, dönem içerisinde bazı süper lig kulüplerinden teklif alsa da Başkan Cavcav onu satmaya kıyamadı. Gençlik dönemlerinde bazı takımlarda amatör futbol oynadığını belirten Anaçoğlu, maddi imkansızlıklar nedeniyle futbolu bıraktığını söyledi.
Para kazanması gerektiği için malzemeciliğe başladığını ifade eden Anaçoğlu, "Meşhur malzemeci Hüseyin Atalay bana teklifte bulundu. O’nun sayesinde Gençlerbirliği’ne geldim. 1988 yılında göreve başladım. O yıl takım 2. Lig`de mücadele ediyordu." dedi.
İlhan Cavcav’la çok iyi ilişkisi bulunduğunu ifade eden Anaçoğlu, başkanın kendisini çok sevdiğini, tekniğini beğendiğini bazı zamanlar kendisine takılarak ‘seni orta sahada oynatmamız’ lazımdı diyerek şakalaştığını vurguladı.
Gençlerbirliği’nde sadece futbolcuya değil, kendisine de transfer teklifi yapıldığına dikkat çeken malzemeci Hacı, "Futbolcu gidecek. Gençlerbirliği’nin kaynağı bu. 5 yetiştirecek 2 gidecek 3 kalacak. Biz kalacağız tabi. Ama bizi isteyenler oldu mu, oldu tabi. Çalışmamızı beğenenler bizi transfer etmek istedi. Ama kırmızı-siyaha aşık olduk. Gençlerbirliği’ni sevdik. Gençlerbirliği birinci yuvamız oldu.’’ ifadesini kullandı.
Gençlerbirliği’nde çalıştığı oyuncuların sayısını hatırlamadığını ancak 40’ın üzerinde hocayla birlikte olduğunu sözlerine ekleyen emektar malzemeci, "40 kocamı 40 hocamı derler biz 40 hoca değiştirdik. 2 isim Gündüz Tekin Onay ve Erkan Kural ilk çalıştığım hocalardı rahmetli oldular. Erkan Kural ile 2. Lig`de şampiyon olduk. Yine çok iyi birisi olan Metin Türel ile çalıştım.’’ şeklinde konuştu.
24 yıllık sürede futbol anlamında önemli tecrübeler kazandığını bilgi birikimi edindiğinin altını çizen Anaçoğlu, Gençlerbirliği’nden Real Madrid’e transfer olan Geremi ile yaşadığı anıyı ise şöyle anlattı:
"Beşiktaş Geremi’yi çok istiyordu. Kampta ağladığını gördüm. Ne olduğunu sordum. Kardeş ben Beşiktaş’a gidemedim dedi. Bende bekle dedim, biraz daha hazır ol daha iyi yere gideceksin dedim. Yok, be kardeş dedi bana. Ama aradan bir yıl geçti. Real Madrid’e gideceği zaman geldi bana sarıldı Hacı sen doğru konuşuyormuşsun."