Çalımbay: Galatasaray’dan Korkmuyoruz

Sivasspor, hafta sonu Galatasaray ile oynanacak karşılaşmanın hazırlıklarına kulüp tesislerinde başladı.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Galatasaray’dan korkmadıklarını ve çekinmediklerini, İstanbul’a puan almak için gideceklerini söyledi.

Takımda Eneramo dışında sakat oyuncu olmadığını, onun da emarının çekildiğini belirten tecrübeli teknik adam, “Çok sık aralıklarla maçlar oynuyoruz. Ne üzülmeye ne sevinmeye zamanımız yok. Bu sene böyle. Hele bu haftadan sonra daha sık maçlarımız olacak. Galatasaray maçı da zor maç. Her şeyden önce kendi sahasında oynayacağımız bir maç. Kendimize güveniyoruz. Puan ya da puanlar için gidiyoruz. Bunu da almak için mutlaka mükemmel bir şekilde mücadele etmemiz gerekiyor. Burada oynadığımız maçların çok çok üstüne çıkmamız gerekiyor. Galatasaray’ın iyi bir kadrosu var, oynayanı oynamayanı mükemmel bir kadroya sahipler. Biz de iyiyiz ama önemli olan kapasitemizi sahaya yansıtmamız. Eğer Galatasaray’dan puan ya da puanlar almak istiyorsak onlardan daha çok mücadele edip daha iyi düşünmemiz ve girdiğimiz pozisyonları da değerlendirmemiz gerekiyor. Eneramo dışında bir sakatımız yok. Maçta bir darbe gelmişti, emarını çektirdik, sonucunu aldıktan sonra durumu belli olacak. Çok sık maç oynayacağımız için tüm oyunculara ihtiyacımız oluyor. Eneramo oynamazsa diğer arkadaşlarımız oynayacak. Ondan sonra Trabzonspor maçı var. O maçta da Eneramo oynar.” dedi.

Her şeyden önce hem kafa olarak hem vücut olarak en sağlam oyuncularla çıkmaları gerektiğini ifade eden Çalımbay, en ufak sakatlık pürüzü olan arkadaşlarla çıkmamaları gerektiğinin bilincinde olduklarını dile getirdi. “Korkmuyoruz, çekinmiyoruz. İnşallah biz oradan puan ya da puanlarla döneceğiz. Çünkü Galatasaray maçı üç ihtimalli maçlardan bir tanesi. O nedenle mutlaka bizim de atak oynayıp pozisyon bulmamız gerekiyor.” diyen Çalımbay, bununla birlikte defansta da dikkat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.