Bursa`da Emek Spor Tesisleri Hizmete Açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Emek Spor Tesisleri törenle hizmete açıldı.

Kentin doğusundan batısına kadar tüm bölgelere halkın yürüme mesafede ulaşabileceği spor tesisleri ve sosyal donatı alanları kazandırmayı amaçladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu sayede gençlere spor yapma imkanı sağladıklarını kaydetti.

‘Spor Kenti’ hedefine ancak tesisleşme ile ulaşılabileceğini ifade eden Başkan Altepe, bu hedef doğrultusunda kentin her köşesinde spor yatırımlarının sürdüğünü kaydetti. Türkiye’nin dördüncü büyük kenti olan Bursa’nın sporda üçüncü sırada yer aldığını kaydeden Başkan Altepe, daha üst sıralara çıkabilmek amacıyla dönem başında belirledikleri 100 spor tesisi hedefine de yaklaştıklarını kaydetti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’da ilçe belediyesi olarak yaptıkları yatırımlarla Emek’te yaşam kalitesinin yükseldiğini, Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla modern kentin gereği olan tesislerin bir bir Emek’e kazandırıldığını vurguladı.
Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Yücel Tüfekçi ve Emek Spor Kulübü Başkanı Osman Gül de Emek’e böyle bir tesis kazandırılması nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Kulüp Başkanı Gül, günün anısına Başkan Altepe’ye kulüp formasını hediye etti.

Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü ve Büyükorhan Belediye Başkanı Selami Selçuk Türkmen’in de katıldığı törende tesisin açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı.

Başkan Altepe ve beraberindeki protokol üyeleri, penaltı atışı yaparak, sahayı kullanıma açmış oldu.