Trabzonspor Avrupa`da 92. Maçına Çıkıyor

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi B Grubu 5.

maçında, İtalya`nın İnter takımı ile sahasında karşılaşacak Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki 92`inci karşılaşmasına çıkacak.

Trabzonspor bugüne kadar Avrupa`da 91 maça çıktı. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesi ve grubunda 26 maç, UEFA Avrupa Ligi`nde 45 maç, Avrupa Kupa Galipleri Kupası`nda 12 maç ve UEFA Inter Toto Kupası`nda ise 8 karşılaşma yaptı. Bordo-mavili ekip 91 maçta 33 galibiyet, 22 beraberlik ve 36 yenilgi aldı. Söz konusu maçlarda 119 gol atarken, kalesinde 132 gol gördü

Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi`nde gruplara katılan Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi`ndeki 5. maçına çıkıyor. İlk maçta deplasmanda İtalya devi İnter`i 1-0 mağlup eden Bordo-mavili takım ikinci maçta ise sahasında Fransa temsilcisi Lille ile 1-1 berabere kaldı. Deplasmanda oynadığı CSKA Moskova maçını 3-0 kaybeden Trabzonspor, Rus temsilcisi ile sahasında oynadığı ikinci maçta ise golsüz berabere kalarak grupta elde ettiği 5 puan ile 3. sırada yer alıyor. TRABZONSPOR İNTER İLE 4. KEZ KARŞILAŞIYOR İlk olarak İtalya devi İnter ile 1983-84 sezonunda UEFA Kupası 1. turunda eşleşen Bordo-mavililer, sahasında 1-0 yendiği rakibine, deplasmanda 2-0 yenilerek tura veda etmişti. Bordo-mavililer, 28 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi`nde karşılaştığı rakibini bu kez deplasmanda 1-0 mağlup ederek devler ligine 3 puan ile başlayarak tarih yazmıştı. Bu kez sahasında ağırlayacağı İtalya temsilcisi karşısında galibiyet elde ederek grupta avantaj elde etmek istiyor. AVRUPA`DA EN FARKLI GALİBİYET Trabzonspor, Avrupa Kupaları`nda en farklı galibiyeti Arnavutluk`un Vllaznia takımı karşısında aldı. Bordo-mavililer, 2007-2008 sezonunda UEFA Intertoto Kupası`nda Vllaznia takımını sahasında 6-0`lık sonuçla mağlup ederek 90 maç içerisindeki en farklı galibiyetine imza attı. EN FARKLI YENİLGİ İSPANYA DEVİ BARCELONA`YA KARŞI Trabzonspor, Avrupa Kupaları`nda en farklı yenilgiyi ise İspanya`nın Barcelona takımı karşısında aldı. Bordo-mavililer, Avrupa Kupa Galipleri Kupası 1. turu rövanş maçında deplasmanda Barcelona`ya 7-2`lik sonuçla mağlup olmuştu.

Kaynak: İHA