Trabzonspor Avantaj Peşinde

Trabzonspor, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi B Grubu 5.

maçında İtalya devi İnter karşısında sahadan galibiyetle ayrılarak bir üst tura çıkma adına avantaj elde etmenin hesaplarını yapıyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi`nde 5 puan ile Rus temsilcisi CSKA Moskova`nın gerisinde averajla 3. sırada yer alan Trabzonspor, sahasında konuk edeceği Inter`i yenerek, Fransa temsilcisi Lille ile oynayacağı maç öncesi kayıp yaşamak istemiyor. 28 yıl aradan sonra Hüseyin Avni Aker Stadı`nda Inter`i konuk edecek olan Bordo-mavili takımda Vittek ve Tayfun`un sakatlığı bulunuyor. Daha önceki takımı Bursaspor`da Avrupa Kupası maçı oynayan Volkan Şen de statü gereği bu karşılaşmada görev alamayacak.

80 Milyon 750 Bin Euro (185 Milyon TL) değerindeki Trabzonspor, 314 Milyon 400 Bin Euro (730 Milyon TL) değerindeki İnter takımını sahasında ağırlayacak olması nedeniyle Avrupa`da gözünü bu karşılaşmaya çevirdi. İlk karşılaşmada Bordo-mavili takımın deplasmanda Inter`i 1-0 yenmesi nedeniyle Hüseyin Avni Aker Stadı`nda oynanacak rövanş maçı büyük bir önem kazandı. Bir çok kulüp, Trabzonspor`un sahasında oynayacağı maçta nasıl bir performans sergileyeceğini merak ederken, bir çok sponsor firma damücadeleyi yakından takip edecek. Bordo-mavililer ilk karşılaşmada olduğu gibi yarın da rakibini yenmesi halinde Bordo-mavililerin kasası ekonomik anlamda dolmuş olacak ve bir çok firmada sponsorluk görüşmesi yapmak için Trabzonspor`un kapısını çalacak.

Trabzonspor`un yarınki karşılaşmaya Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Serkan, Colman, Zokora, Alanzinho, Halil ve Burak 11`i ile çıkması bekleniyor.

Kaynak: İHA