Gelenek Bozulmadı, Timsah Taraftarı Maça İlgi Göstermedi

Spor Toto Süper Lig`de alt sıralardan kurtulmak isteyen Bursaspor, kendi sahasında Samsunspor`u konuk ediyor.

Yeşil Beyazlı takımda, bu sezonki gelenek bozulmadı, taraftarlar Bursa Atatürk Stadı’ndaki maça yine ilgisiz kaldı.
Bursaspor’da Ömer Erdoğan uzun bir sürenin ardından ilk 11’de sahaya çıktı. Sahaya ısınmak için çıkan Bursasporlu oyuncular tek tek tribünlere çağırıldı. Bursaspor taraftarları, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’a yine büyük sevgi gösterisinde bulundu. Bayan ve çocuk taraftarlar da Bursasporlu oyuncuları tribünlere çağırarak tezahüratta bulundu.
Maç öncesi Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve Samsunspor Teknik Direktörü Vladimir Petkovic, birbirlerine başarı dileklerinde bulundu.


ATKI ŞOV VARDI
Bursaspor’da bu sezon başından beri yaşanan taraftar sıkıntısı bu maçta da sürdü. Yeşil Beyazlı taraftarlar, Samsunspor maçına yine ilgi göstermedi. Geçen haftadan bu yana Bursaspor ve taraftar dernekleri tarafından başlatılan ‘atkı şov’ çağrısına rağmen taraftarlar maça yeterince ilgi göstermedi, ancak yine de maç öncesi atkı şov görülmeye değerdi. Bursaspor taraftarları Kurtlar Vadisi müziği eşliğinde atkı şov yaptı. Samsunspor taraftarları da izledi. Tribünlerde yaklaşık 10 bin civarında taraftarın olması dikkat çekti.

ABDULLAH AVCI DA ATATÜRK STADI’NA GELDİ
Maçı Kamim Abitoğlu, Ekrem Kan ve Nihat Mızrak yönetiyor. A Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğüne getirilen Abdullah Avcı da ekibiyle birlikte Bursaspor-Samsunspor maçını izlemek için Atatürk Stadı’na geldi. Maçtan önce Bursaspor Özlüce Tesisleri’ni ziyaret ederek yeşil beyazlı teknik kadro ve yöneticileriyle bir araya gelen Abdullah Avcı, maç için stada geldi.
Kadının Statüsü Birimi tarafından `Hayata bağlayan mentörlük` projesi danışman eğitimi programı kapsamında Bursa`ya gelen kadınlar da maçı izledi.

TARAFTARLARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ
Maç öncesi takımlar ısınmak için sahaya çıkınca iki takım taraftarları da örnek bir davranış sergiledi. Ev sahibi Bursaspor taraftarları, Samsunspor taraftarlarına ‘Hoşgeldiniz’ diyerek tezahüratta bulunurken, az sayıdaki konuk takım taraftarları da ‘Bursa, Bursa’ diye tempo tuttu. Samsunsporlu taraftarlar, eski futbolcu ve teknik adamları Ertuğrul Sağlam`ı tribünlere çağırdı. Başlama düdüğünden önce Burnsaspor taraftarları, iki takımı da teksas tribününe çağırarak tezahüratta bulundu.

TAKIM KADROLARI
Bursaspor: Carson, Serdar Aziz, Ömer Erdoğan, Vederson, Basser, N’diaye, Adem, Ozan, İsmail Haktan, Turgay, Sestak.

Samsunspor: Ahmet Şahin, Bahai, Fink, Kemal Tokak, Mustafa Sarp, Ergün, Bance, Murat, Adem Alkaşi, Dominguez, Zenke.