Londra`da Liverpool, Chelsea`yi 2 - 1 Mağlup Etti

İngiltere Premier Lig’de Liverpool, Maxi Rodriguez ve Glen Johnson’ın golleriyle Chelsea’yi deplasmanda 2-1 mağlup etti.


İngiltere Premier Lig’in 12. haftası dev bir mücadeleye sahne oldu. Şampiyonluğun iki güçlü adayı Chelsea ile Liverpool, Stamford Bridge’de karşı karşıya geldi.

Liverpool, Maxi Rodriguez ve Glen Johnson’ın kaydettiği gollerle güçlü rakibini deplasmanda 2-1 mağlup etti. Bu önemli galibiyetle Liverpool puanını 22’ye çıkartırken, seyircisi önünde büyük bir yara alan Chelsea ise 22 puanda kaldı.

Maça hızlı başlayan taraf konuk ekip Liverpool oldu. Chelsea kalesinde çok net pozisyonlar yakalayan Liverpool, 34. dakikada sahneye çıkan Maxi Rodriguez’in kaydettiği golle deplasmanda 1-0 öne geçti.

Bu dakikadan sonra daha fazla risk almaya başlayan Chelsea oyunu rakip sahaya yıktı. Ev sahibi takım rakip kaleye tehlikeli gelmeye başlamasına rağmen aradığı golü bulamadı ve ilk devre Liverpool’un 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci devreye etkili başlayan Chelsea, konuk ekibin kalecisi Pepe Reina’ya ilk dakikalarda zor anlar yaşattı. Ev sahibi takım, aradığı golü 55. dakikada Daniel Sturridge ile buldu. Genç futbolcu kaydettiği şık golle skora 1-1 eşitlik getirdi.

Skora denge getiren Chelsea daha kontrollü bir oyun sergilemeye başlarken, Liverpool daha fazla ileri çıkmaya başladı. Hanesine 3 puan yazdırmak isteyen Liverpool`da 87. dakikada son sözü söyleyen isim Glen Johnson oldu. Johnson, Chelsea ağlarını havalandırarak takımını yeniden öne geçirdi: 1-2.

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmazken, Liverpool sahadan 2-1’lik skorla galip ayrıldı. Bu zorlu deplasmandan 3 puan çıkarmayı başaran Liverpool, zirve için yeniden umutlandı.