Görme Engelli Judocular Takdir Topladı

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu`nun bağlı bulunduğu Uluslar arası Görme Engelliler Spor Federasyonu ( IBSA ) `nın 2011 Yılı Faaliyet Programında yer alan Görme Engelliler Avrupa Judo Şampiyonası İngiltere`de yapıldı.


Görme Engelli Judo Bay ve Bayan Milli Takımı ile katılan Avrupa Judo Şampiyonası`nda Bayan Milli sporculardan Duygu Çete 57 kiloda Avrupa 2. Gülhan Kılıç 52 kiloda Avrupa 2. Nazan Akın 63 kiloda Avrupa 3. ve Erkek Judo Milli Takımı ise takım halinde Avrupa 2.`si oldu.

Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin Avrupa şampiyonası sonucu yapmış
olduğu açıklamada, ``Bugün birkez daha yönetim, teknik ekip ve sporcu dayanışmasının en güzel örneklerinden bir tanesini daha yaşıyoruz. Sporcularımızı ve teknik ekibimizi böylesine önemli bir şampiyonada almış oldukları başarılı sonuçtan ötürü kutluyorum. Judo Erkek ve Bayan Milli Takımı`nın ülkemizi en iyi şekilde temsil etmelerinin haklı gururunu hep birlikte yaşadık.`` dedi.

Avrupa şampiyonasının ayrıca 2012 yılında yapılacak olan Paralimpik Oyunlar`a katılım kotası özelliği taşıdığından dolayı ayrıca bir önemi olduğunu da belirten Çetin, sözlerini şöyle tamamladı:
``Sporcularımızın Paralimpik Oyunları`nda da aynı başarılı sonuçları alacağından eminim. Bizlerden şuana kadar desteğini esirgemeyen başta Gençlik Spor Bakanı Suat Kılıç olmak üzere tüm spor genel müdürlüğüne ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.``