Fatih Terim: Gol Olmadı, Ama Çok Gol Pozisyonu Oldu

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, derbi maçta gol olmadığını ancak bol pozisyonlu geçtiğini söyledi.



Beşiktaş ile oynanan ve golsüz sona eren maçın bitiminde düzenlenen basın toplantısında konuşan tecrübeli teknik adam, derbi maçın iki tarafa da gidip geldiğini belirterek, "Gol pozisyonları zamanlamasına göre bir dönem biz bin dönem onlar iyi oynadı. İki tarafta gol atmak için istekliydi ama olmadı. Biz maça iyi başladık. İlk 20 dakika iyi oynadık. Gole kavuşamadık. Beşiktaş veya biz gol bulsak daha gollü bir maç olurdu. Gollü olmadı ama gol pozisyonlu maç oldu. Bizim adımıza sadece sıkıntı birkaç oyuncumuzun sarı kart ve sakatlıkla karşı karşıya kalması oldu. İlk 20 dakikada Melo ile Semih`in sarı kartı vardı. İkisi de kritik yerde oynuyordu. Hiç istenmemesine rağmen Sabri, İsmail için girdiği mücadelede sakatlandı. Sabri 7-8 hafta oynamayacak gibi gözüküyor. İkinci yarı başında Ayhan ile Sabri`yi değiştirmiştik. Ama mecburi değişiklik yapmak zorunda kaldı. Melo ikinci sarı kartı görmesin diye oyundan almak zorunda kaldım. Beşiktaş zaten etkili bir takım. İleri üçlüsü oldukça tehlikeli takıma karşı oynadık. İki takımın oyuncularını tebrik ediyorum. Gönül isterdi ki kazanalım ama olmadı. Bizleri Florya`dan uğurlayan taraftarlara teşekkür ediyorum. Bir derbi böyle bitti. İki tarafında isteği çok açıktı." diye konuştu.


Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Takım olarak oynamaya çalışıyoruz. Takımın bir çoğu yeni oyunculardan oluşuyor. Kolay bir dönem geçirmiyoruz. Milli takım arasında 13-14 oyuncu milli takımlara gitti. Ben hayatım boyuncu tavrımı ve tercihlerimi ataktan yana kullandım. O zamana daha var. Bazı oyuncular hazır değil. İstenilen takımın oluşması için biraz zamana ihtiyaç var"

Tecrübeli çalıştırıcı, hayatı boyunca hiçbir zaman bir puanla yetinmeyen bir çalıştırıcı olduğunu vurgulayarak, "Kaybedeceksem, kaybetmemeyi tercih ederim. Kazanamıyorsan kaybetmemek önemli" dedi.


Fatih Terim, kaleci Muslera`nın Beşiktaş derbisinde muhteşem bir oyun ortaya koyduğunu ve bu oyuncunun performansından memnun olduğunu açıkladı.


Bir gazetecinin "Ligin genel görüntüsü nasıl görüyorsunuz" sorusuna başarılı hoca, ""Bu sezon takım dalgalanmalara hazır olmak gerekiyor. Sezon başı herkes lig için hazırlıklar yaptı. Akılda olmayan nedenle bir erteleme geldi. Bu seneki şartlarda bazen dalgalanmalar olacaktır. Milli Takım`dan gelen oyuncuların moralleri bozuk. Bu süreçte herkesi biraz daha hoş görmek gerekiyor" diye cevap verdi."

"AVCI`YA BOL ŞANS DİLİYORUM"

A Milli Takım Teknik Direktörlüğü`ne getirilen Abdullah Avcı için tecrübeli çalıştırıcı, şunları söyledi:
"Hayırlı olsun. İnşallah çok başarılı olur. Kendisini zaten kutladık. Bol şanslar diliyorum. Tebrik ediyorum. Türk futboluna hayırlı olsun"