Eriş: Pozisyon Buluyoruz Gol Atamıyoruz

Ligde kendi sahasında oynadığı son 4 maçta da galibiyet alamayan Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, gol atmakta zorlanan bir takım olduklarını belirterek bu sorunu gidermek için gerekli hamleleri ikinci yarı yapacaklarını söyledi.


Kasımpaşa ile 0-0 berabere kaldıkları maç sonunda düzenlenen basın toplantısında, her iki yarısında da birbirinden zıt bir oyun oynadıklarını aktaran Eriş, müsabakaya çok iyi başlamalarına ve bol pozisyon bulmalarına rağmen gol atamadıklarını söyledi.
Her maç olduğu gibi topu bir türlü kaleye gönderemediklerini dile getiren Eriş, “İlk yarıda çok iyi oynayan bir takımdık. Gol pozisyonları bulduk. Baskı yaptık. 9-10 korner 5-6 duran top kullandık. Bir türlü golü atamadık. Karşımızda oldukça güçlü ve iyi bir takım vardı. İkinci yarı roller değişti Kasımpaşa iyi oyun oynadı. Maçın sonlarına doğru oyunu karşı alana yıkmak isterken kalemizde tehlike yaşadık. Bu son derece doğal bir durum" dedi.

Kasımpaşa maçında alınan beraberliği kayıp olarak görmediklerini kazanılmış puan olarak değerlendirdiklerini dile getiren Eriş, “İlk yarıda oynayacağımız 6 maçlık seride alabildiğimiz kadar fazla puan almayı hedefliyoruz. Bu noktada da hamlelerimizi ikinci devre için gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.
Kasımpaşa Teknik Direktörü Engin Çalışır ise, rakiplerine oranla daha iyi oynadıklarını belirterek, girdikleri pozisyonları golle sonuçlandıramamanın sıkıntısını yaşadıklarını ifade etti. Çalışır, mücadelenin ilk 10 dakikalık bölümünde Adanaspor’un kontrolünde olmasına rağmen daha sonra dengeyi sağladıklarını, ilerleyen dakikalarda da karşılaşmanın kendi hakimiyetlerinde geçtiğini aktardı.
Özellikle ikinci yarı pozisyon üreterek, rakip kalede etkili olduklarını dile getiren Çalışır, “Sıkıntılı bir dönemden geçen Adanaspor`un bu durumundan yararlanmak istedik. Bu nedenle de maça mutlak galibiyet için çıktık. Topa daha çok sahip olmamız gerekiyordu. Rakip üzerimize geldiği anlarda golü bulma gibi bir düşüncemiz vardı. Ancak, Dimitrov`un erken sakatlığı tüm planlarımızı alt üst etti. Her şeye rağmen alınan bir puan bizim için önemli." diye konuştu.