Derbi Sonrası Başkanlardan Dostluk Mesajı

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçın ardından iki kulübün başkanı basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.



Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, derbi maçlara rakip taraftarların getirilmemesi konusuna da açıklık getirdi. Demirören, "Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Galatasaray bir araya gelerek derbi maçlara rakipler taraftarları getirmeme kararı aldık. Bu kararımızı Futbol Federasyonu`na ilettik. Federasyon`da bunu kabul etti. Futbolumuzda yaşanan bu süreçten dolayı böyle bir karar alınması gerektiğine inandık. Taraftar olmadan maçları güzel olmayacağını da biliyoruz. Yaşanan bu süreçte herkesin fedakarlık yapması gerekiyordu. Herkes üzerine düşen fedakarlığı seçiyor. Allah kısmet ederse play-off`larda bu durumu tekrar gözden geçiririz" dedi.


Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal da, derbi maçın oldukça dostana bir ortamda geçtiğini söyledi. Aysal, "İki takımı da kutluyorum. Sportmence bir mücadele oldu. Güzel bir maç oldu. Maçta bizim adıma şanssız anlar oldu" diye konuştu.


Ünal Aysal, derbi maçlara rakip taraftarın alınmaması içinse şunları söyledi: ``Bu karar geçici bir karar. Bir müddet izledikten sonra herhalde değişecek. Devamlı bir şey değil. Alınan kararın sebebi her şeyden evvel seyircilerin selameti ve onların emniyeti içindir. Yoksa takımlara dönük, kulüplere dönük bir avantaj yok burada``