Çalımbay: Maçlar Kağıt Üzerinde Değil Mücadele Ederek Kazanılıyor

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Gençlerbirliği ile 1-1 berabere sona eren karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada maçların kağıt üzerinde değil mücadele ederek kazanıldığını söyledi.


Maçın çok zor olacağını bildiklerini ve bekledikleri gibi de zor olduğunu ifade eden Çalımbay, “Çünkü böyle maçlara iyi konsantre olmazsan, eğer ikinci golü de bulmazsan her zaman risk altında bir maç oynarsın. Maalesef kendi yaptığımız defans hatalarından dolayı da golü yedik, girdiğimiz pozisyonları hem ilk yarı olsun, hem de ikinci yarı olsun değerlendiremedik. 3 puan alsaydık daha iyi olacaktı ama maalesef dediğimiz gibi girdiğimiz pozisyonlarda, ikinci golü atamadığımızda veya defansta hata yaptığımız takdirde yediğimiz gollerde yapacak bir şey yok.” dedi.

Futbolcularını eleştiren Çalımbay, “Arkadaşların şunu anlaması lazım, maç kağıt üstünde kazanılmıyor, sahada mücadele etmekle kazanılıyor. Onun için de maçın başından sonuna kadar hem mücadele edeceksin, hem de akıllı bir şekilde oynayacaksın. Fakat maalesef, bugün hem ilk yarıda olsun, hem de ikinci yarıda olsun istediğimiz şeyleri yapamadık. İkinci golü mutlaka bulmamız gerekiyordu, onu da bulamadık. Puan puandır, önümüze bakacağız. Bu maçtan da tabii ki alacağımız dersler var.`` şeklinde konuştu.

Artık ligde ne bir mağlubiyete üzülecek, ne de bir galibiyete sevinecek vakitlerinin olmadığına dikkat çeken tecrübeli çalıştırıcı, maçların üst üste geldiğini, bu nedenle hemen bir sonraki maça konsantre olmaları gerektiğini dile getirdi.

Sivassporlu Mehmet Nas formda iki takımın maçı olduğunu belirterek, “Uzun zamandır kendi sahamızda gol yemiyorduk. Buradan alacağımız üç puan önümüzdeki maçlar için daha iyi olacaktı. Ama Gençlerbirliği iyi bir takım. Bugünki maçta iki takım da iyi mücadele ettik. Girdiğimiz pozisyonlarda daha dikkatli olabilseydik buradan galibiyetle ayrılabilirdik. Ama yenemiyorsan da yenilmemek gerekiyor. Önümüzde zorlu bir süreç var. Hem Galatasaray hem Trabzonspor maçları var. İnşallah o maçlardan da iyi bir sonuç alarak alt sıralardan kurtulup üst sıralara oynamak istiyoruz.” dedi.

Sivasspor’lu oyuncu Erman’da ligin iki kaliteli ekibinin karşılaşması olduğunu ifade etti. Genç oyuncu ilk yarı itibariyle iyi oynadıklarını ancak ikinci yarı oyundan düştüklerini ve talihsiz bir gol yiyerek karşılaşmadan bir puanla ayrılmak zorunda kaldıklarını aktardı.


POZİSYONLARI DEĞERLENDİRSEK GALİP GELEBİLİRDİK
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa maçın bekledikleri gibi zor geçtiğini dile getirdi. Sivasspor’un mücadele ve fizik gücü çok yüksek bir takım olduğunu belirten Çapa, Sivasspor’un oyun anlayışının, kendi oyun anlayışlarına zıt geldiğini vurguladı. Kendilerinin daha çok ayağa pas yapan, komple futbol sergilemeye çalışan bir takım olduklarını anlatan Çapa, rakiplerinin ise forvette etkili oyuncuları olduğu için daha çok uzun toplarla sonuca gitmeye çalıştığını söyledi.
Maça iyi başladıklarını, ancak rakibin golünden sonra 10-15 dakika dengelerinin bozulduğunu belirten Çapa, ikinci yarıda oyunda kontrolü ele geçirdiklerini, topu yere indirerek pozisyonlar ürettiklerini, iyi pozisyonlar yakaladıklarını, ancak sadece 1`ini değerlendirebildiklerini aktardı.
Oyun olarak her geçen gün biraz daha üzerine koyduklarını belirten Çapa, “Galip gelmesi gereken bir takım varsa belki pozisyonlar gereği bizim hakkımızdı, ama mücadele anlamında baktığımız zaman iki tarafın da belki de hak ettiği bir beraberlik oyunu olarak düşünüyorum.” dedi.
Gençlerbirliği’nin genç oyuncusu Soner Aydoğdu ilk yarıya iyi başladıklarını ve kendisinin direkten dönen topu olduğunu hatırlattı. “O pozisyon gol olsaydı her şey daha farklı olabilirdi” diyen genç oyuncu sonrasında nasıl olduğunu anlayamadığı bir gol yediklerini ifade etti.
Golden sonra oyunu toparladıklarını ve ikinci yarıya da iyi başladıklarını anlatan Aydoğdu, “Sivas deplasmanından 3 puanla da ayrılabilirdik ama bir puanda iyidir.” dedi.

Özgür İleri ise “Puan alamazsak çok üzülürdük. İlk yarıya iyi başladık ama sonrasında biraz geriye çekildik. İkinci yarıda iyi oynadık. Bu aldığımız bir puan Beşiktaş maçında aldığımız galibiyeti destekledi. Önümüzde Fenerbahçe maçı var onu da puan yada puanlarla bitirmek istiyoruz.” diye konuştu.