Ahmet Suat Özyazıcı İha`ya Konuştu

Trabzonspor`da, futbol danışmanı olarak görev yapan efsane teknik direktör Ahmet Suat Özyazıcı, Bordo-mavili takımın hem profesyonel hemde amatör ruhla oynayan bir takım haline geldiğin söyledi.

Başında bulunduğu takımlarla Avrupa`nın köklü kulüpleri Liverpool ve İnter gibi takımları dize getiren efsane teknik direktör Ahmet Suat Özyazıcı, 22 Kasım Salı günü UEFA Şampiyonlar Ligi`nde oynanacak olan Trabzonspor-İnter karşılaşması öncesi Hüseyin Avni Aker Stadyumunda o tarihi günleri tekrar yaşayarak İHA`ya açıklamalarda bulundu.

Özyazıcı, Trabzonspor`un tarihine baktığınız zaman önemli müsabakalarla dolu olduğunu belirterek, "Trabzonspor her devirde gerek Trabzon`u, gerekse Türk futbolunu en iyi şekilde temsil etmiştir. İnter ile Trabzon`da oynadığımız ilk maçı Tuncay Soyak`ın attığı golle 1-0 mağlup etmeyi başarmıştık. Rövanşta da iyi mücadele etmiştik ancak ilk 20 dakikada yediğimiz gollerle 2-0 mağlup olmuştuk. Durumu toparlamıştık ama iş işten geçmişti ve turu kaybetmiştik. Yurt dışına açılmış bir takım değildik.Trabzonspor`da oynayan Trabzonlu, amatörce mücadele eden oyuncular vardı. O günkü Trabzonspor`un mücadele azmi halen daha gözlerimin önünde. Amatörce mücadele eden bir takımla İnter`i yenmiştik. O günkü Trabzonspor ile bugünkü Trabzonspor arasında çok büyük fark var. Şimdi ki Trabzonspor hem profesyonel hem de amatör ruhla oynayan bir takım haline geldi. Yani düne göregelişmişlik var" dedi.

"Dünya`nın neresinde olursanız olun eğer gücünüz var ise galip gelirsin" diyen Özyazıcı sözlerini şöyle sürdürdü: "Futbol müsabakası geçmişte olduğu gibi ev sahibi takım kesinlikle kazanacak yada deplasmana çıkacak takım mutlaka kaybedecek diye bir olay yok. Geçmişe göre hem sahalar çok düzeldi hem hakemler çok düzeldi. Hem de seyirciler artık eskisi gibi taşkınlık yapıp takımın lehine tezahüratta bulunmuyor. O bakımdan Dünya`nın neresinde olursa olsunher takım eğer gücü varsa galip gelir. İnter İtalya`da ve Avrupa`da söz sahibi olmuş bir takım. İtalya devine karşı takımını desteklemek taraftarımız için çok önemliydi. Bilet almak için taraftarlar bir gün önceden gelirlerdi. Tribünler bu kadar büyük değildi. Kapasite azdı. Merak çok fazla idi. Bilet almak için sabahlayıp kuyruğa giren insanlar vardı. Ama sayı olarak bu kadar yoktu. Bugün 20 Bin kişi sahayı dolduruyor. Bizim zamanımızda ise 6-7 bin kişi oluyordu." İnter`i yendiklerinde farklı bir sevinç yaşamadıklarını belirten Özyazıcı, "Trabzonspor, her maça iddialı çıkar. Sonucu bilmeniz zor. Artık Trabzonspor`da yabancı maçlara alışmış futbolcu ve teknik direktör kadrosu var. Avrupa ve Türk takımları arasında büyük fark yok. Bana göre başa baş bir oyun olur. O gün sahada iyi oynayan kazanacaktır" dedi.

Ahmet Suat Özyazıcı, Trabzonspor var olduğu sürece Bordo-mavili renkler yaşadığı sürece efsanenin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA