Şenol Güneş: Kaybettiğimiz 2 Puan Üzüntü Verici

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, sahalarında kaybettikleri 2 puanın üzüntü verici olduğunu söyledi.


Güneş, Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda 0-0 biten CSKA Moskova maçının ardından yaptığı açıklamada, ilk maçta 3-0 yenildikleri için bu maçı mutlak kazanmaları gerektiğini belirterek, “Arzumuz da buydu. Kendi sahamızda baskı yaparak, iyi pas yaparak etkili olmayı düşündük. Rakip de dengeli ve dirençli oynamaya çalıştı. İlk maçta aldıkları skor onları grupta avantajlı konuma getirdi. Oyunun geneline bakıldığında oyuncularımız elinden geleni yaptılar. Bu yarışa başlarken daha alt sıralarda gösterilen takım olarak iyi puanlar aldık” dedi.

CSKA maçlarında 4 puan hedeflediklerini hatırlatan Güneş, şöyle devam etti: “Bu düşüncemiz 1 puan da kaldı. Bu durum ayrıca iki takım arasındaki avantajı da onların lehine çevirdi. İlk yarıda ve ikinci yarıda pozisyonlarımız vardı. Bunları iyi değerlendiremedik. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra daha etkili oynama anlayışımızı hayata geçiremedik. Bugün aklımızı kullanıp etkili ataklar yapamadık. Rakip bu konuda daha iyiydi. Top kullanmada ve hücumda etkili ataklarda sıkıntı yaşadık. Kaybettiğimiz 2 puan üzüntü verici. Kendi sahamızda kazansaydık büyük avantaj yakalayacaktık. Umarım daha sonraki maçlarda kazanıp gruptan bir üst tura çıkarız.”
Grupta her takımın şansının devam ettiğini belirten Güneş, “Yarış devam ediyor. Şu anda bizim 5, rakibin de 5 puanı var. Ama iki takım arasındaki skor avantajı onların lehine. Her takımın iddiası devam ediyor. Şu anda birinci olan takımın da iddiası vardı. Biz iki maçı da kazansaydık o zaman büyük avantaj yakalayacaktık” ifadelerini kullandı.


CSKA MOSKOVA CEPHESİ
CSKA Moskova Teknik Direktörü Leonid Slutski da maçın hakkının beraberlik olduğunu savundu.
Gruptan çıkacak takımların henüz netleşmediğini kaydeden Slutski, “Maçın geneline baktığımız zaman oyun kontrolümüz altındaydı. Bazen ev sahibi takımın, bazen de bizim pozisyonlarımız oldu. Doumbia’nın oyundan atılmasıyla bir takım değişiklikler oldu. Son dakikalara bakıldığında rakibin pozisyonları vardı. Bizim de pozisyonlarımız vardı. Tolga çok net bir gol pozisyonunu kurtardı. Maçın hakkı beraberlikti. Beraberlik bizim için iyi mi oldu, yoksa kötü mü bunu ilerleyen günlerde göreceğiz” dedi.
Maçta sert mücadelelerin olduğunu da ifade eden Slutksi, “Trabzonspor da biz de zaman zaman sert oynadık. Bunlar normal şeyler. Futbolda bunlar var. Maç oynandı bitti, bunları kafamıza takmamız gerekiyor” diye konuştu.