Almanya`da Taraftar Şiddetine Çare Aranıyor

Almanya`da son haftalarda artan holigan şiddeti ülke gündeminden düşmüyor.

Son olarak bölgesel liglerde top koşturan Magdeburg futbol takımını kaptanı Daniel Bauer`in evi beş holigan tarafından basıldı ve Halle derbisinde iyi sonuç alınamazsa yeniden gelecekleri tehdidi savruldu. Pazar günü berabere biten maçtan sonra yine ölüm tehditleri alan Bauer, Magdeburg şehrini terk etti. 29 yaşındaki futbolcunun 8 haftadır ölüm tehditleri aldığı da bu olayla birlikte ortaya çıktı. Polisin tehditlere karşı yeterli önlem almaması ise kamuoyunda tartışmalara sebep oldu.


Geçen hafta da Dynamo Dresden taraftarları Bourissia Dorutmund`la oynadıkları maç öncesi stadyum ve çevresini savaş alanına çevirdi. Benzer olaylar geçtiğimiz haftalarda hem Bundesliga hem de bölgesel liglerde görüldü ve konuya ilişkin haberler gazete manşetlerinde yer aldı.


Şiddet yanlısı holiganları bir türlü engelleyemeyen yetkililer alınacak önlemleri görüşmek üzere 14 Kasım`da İçişleri Bakanı Hans Peter Friedrich başkanlığında konuyu masaya yatıracak. Kulüp temsilcileri, emniyet yetkilileri, yerel görevliler ve siyasetçilerin katılacağı toplantıda bir türlü baş edilemeyen taraftar şiddetine yönelik alınacak önlemler konuşulacak.