Kayseri’de İlk Kez Atlı Dayanıklılık Kupası Yarışları Yapıldı

Kayseri tarihinde ilk kez Talas’ta Ali Dağı Atlı Dayanıklılık Türkiye Kupası düzenlendi.

Şampiyonada birinci Kapadokyalı isimli atıyla Hakkı Yazıcı olurken, yarışmanın ev sahibi Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, biniciliğin Kayseri’de gelişmesi için çalışacaklarını söyledi.

Türkiye Binicilik Federasyonu, Talas Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen atlı dayanıklılık kupası öncesi yarışmacılar, atlarını ısındırarak hazırladı. Yapılan testlerin ardından uygun olan atların başlangıç çizgisinde yerini almasıyla yarışma başladı. Zorlu doğa ve hava şartları altında gerçekleşen yarışmada, sağlık ve polis ekipleri hazır bulundu. 50 kilometrelik parkurda yarışan atlar, kıyasıya mücadele etti. Yarışmayı tamamlayan atlar nabızları ölçülüp, hararetleri düşürülürken, şampiyonada birinci Hakkı Yazıcı, Kapadokyalı isimli atıyla, ikinci Sergen Altun, Parlak isimli atıyla, üçüncü Yunus Cıbır, Dağlar isimli atıyla derece elde etti.
Doru At Çiftliği’nde düzenlenen ödül törenine Vali Yardımcısı Davut Haner, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, yarışmacılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan yarışma başhakemi Muharrem Özçamur, şampiyonanın Kayseri’de ilk kez gerçekleştiğine dikkat çekerek, çok çekişmeli geçtiğini söyledi.
Türkiye Binicilik Federasyonu Temsilcisi Alexandru Lavonoski ise Türklerin büyük bir kültüre sahip olduğunu anlatarak, Kayseri’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Lavonoski, gelecek yıl Kayseri’de daha büyük bir organizasyonu yapmak istediklerini kaydetti.
Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, çok önemli bir eski kültürün yeniden yaşamaya başlamasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, özellikle ata sporu biniciliği daha da ileriye götüreceklerini vurguladı. Başkan Yıldırım, “Kayseri’de artık belediyecilik sadece Türkiye’de değil, yurtdışında da örnek gösteriliyor. Belediyelerimizdeki gelişmeler göğsümüzü kabartıyor. Sizleri hamdolsun mahcup etmiyoruz. Kendimize ait hangi kültürel değerlerimiz varsa hepimizin bunun gün yüzüne çıkması için seferber olması gerekir. Bugün bunun bir başlangıcını sağladık. İnşallah gelecek yıllarda bunu ileriye taşıyarak gıpta ile izlenecek seviyeye gelecek.” dedi.
Vali Yardımcısı Davut Haner de, Talas’ın isminin Orta Asya’dan geldiğini hatırlatarak, “Türkler, Anadolu’ya at sırtında geldi. Binicilik ile ilgilenmek Talas’ın boynunun borcudur. Talas Belediyesi’ne bir cirit takımı kurmak yakışır.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Talas Ali Dağı Atlı Dayanıklılık Türkiye Kupası’nda dereceye giren binicilere ödül ve kupaları verildi.