Dağcılar Merinos’ta Kampa Girdi

Bursa Kent Konseyi ile Bursa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (BUDAK) işbirliğiyle düzenlenen etkinlikle 21 ilden 200 dağcı Bursa’da buluştu.


Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Hüdavendigar Salonu’nda düzenlenen ‘Bursa’da Dağcılık Kulüpleri ve Dağcılık Faaliyetleri’ söyleşisinde konuşan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, geçmişini bilmeyenin geleceğini de bilemeyeceğini söyledi.
Dağcılık sporuna büyük hizmetler yapmış Latif Osman Çıkıgil’i saygıyla andıklarını belirten Karaca, geleneksel hale gelen tırmanışında çok yerinde olduğunu ifade etti.
Ekim ve kasım aylarının kulüpler için çok bir dönem olduğunu anlatan Karaca, etkinliklerin yanında Van’da yaşanan afette dağcıların da aktif olarak görev aldığını dile getirdi. Dağcılık sporunun hızlı bir şekilde büyüdüğüne dikkat çeken Karaca, şunları söyledi:
“Dağcılarımız artık rahat mekanlarda bir araya gelebiliyor, konuşabiliyor. Dağcılarımız artık uçaklarla seyahat edebiliyor, otobüslerde kamp alanlarına gidebiliyor. 1973 yılında sırtımızda çantaları gören çocuklar, ‘Kimsiniz, nereye gidiyorsunuz, hazine mi arıyorsunuz?’ derdi. Kamyonların üzerinde faaliyetlere giderdik. Ülkemiz doğa ve iklim olarak doğa sporlarına çok uygun bir bölgedir. Hepimizin görevi, sporumuzu, ülkemizi hak ettiği platforma taşımaktır.”
Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ise farklı bir etkinliği daha Bursa’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Dağcılık sporunun gelişmesi, bilmeyenlere anlatılması için dağcılara önemli görevlerin düştüğünü kaydeden Başkan Pala, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla Bursa Kent Konseyi’nin bu tür çalışmaların her zaman yanında olduğunu kaydetti.
Bursa Kent Konseyi’nin kentteki dağcılığı yeniden hareketlendirmek, Uludağ’ı yeniden canlandırmak için gerekli çalışmaları yaptığını hatırlatan Başkan Pala, “Uludağ’da kötü yapılaşma, kimseye yaramayan bir ortam var. Yılın neredeyse bir ayı kullanılabilen bir Uludağ bulunuyor. Bu önemli yerden Bursa, Türkiye ve dünya istifade edebilmelidir. Önemli etkinliklerin yapıldığı, vatandaşların rahatça gidebildiği bir mekan haline getirilmelidir. Bu yüzden Uludağ mutlaka yerelleşmelidir. Milli park ve doğa yerel yönetimlerce de korunabilir. Uludağ’ı Bursalılar olarak istiyoruz. Yapılan etkinliğin ve LOÇ tırmanışının başarılı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Bursa Gençlik ve Spor Müdürü Dr. Süleyman Şahin de, dağcılığın derin bir felsefesi olan spor dalı olduğunu söyledi. Dağcılıkla ilgili tüm faaliyetlere Gençlik ve Spor Müdürlüğü olarak destek vereceklerini anlatan Şahin, yapılacak olan LOÇ tırmanışının başarıya ulaşmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan spor kulüpleri, yöneticileri tarafından dinleyicilere tanıtıldı. Toplantının sonunda günün anısına Bursa Kent Konseyi Başkanı Pala tarafından Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Karaca’ya, Bursa Gençlik ve Spor Müdürü Şahin tarafından ise dağcı Murat Zık’a plaket verildi. Etkinliğin ardından Merinos Parkı’nda kamp kuran dağcılar, Bursa’da dağ sporuna gönül verenleri bir araya getiren etkinliğin keyfini çıkardı.